Karayel, AK Parti İl binasındaki basın toplantısında "Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer’i Çekin 3 kel milletvekilini" esprisi yaparak sözlerine başladı. Karayel, gazetecilerin AK Parti Grup Başkanvekili ve diğer Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş’ı anımsatmaları üzerine, "O daha 'keller sınıfına' girmiş sayılmaz. Biraz daha tüyler var" dedikten sonra karayolları, hava ve demiryollarıyla ilgili yatırımları dile getirdi.

AK Parti'li Yaşar Karayel, Ankara- Kayseri Yüksek Hızlı treninin gelişininin Ankara- Kırıkkale arasındaki Elmadağ'da yapılacak çalışmalara bağlı olduğunu hatırlatan Kayseri milletvekili Karayel, şöyle konuştu:

"Yüksek hızlı trenin Kayseri sınırlarında kalan 139 kilometrelik bölümünün yapımı için 500 milyon euro gidiyor. Hem fiziki hem de ekonomik açıdan kolay bir yatırım değil. Ankara- Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat, Yozgat-Sivas arasındaki demiryolları ihalesinin tamamlanması sonucu hızlı tren Kayseri’ye kadar uzanacak. Havalanına gelince, mevcut Erkilet Askeri havaalanı 10 yıl daha Kayseri’nin ihtiyacına yanıt verebilecek durumda. Milli Savunma Bakanlığı ile Erkilet Havaalanı'nda yeni terminal binaları ve apron yapılması konusunda görüşmeler yapıldı. DHMİ tarafından gerekli yazışmalar yapıldı. Daha sonrası için Büyükşehir Belediyesi tarafından, 1/100 binlik imar planında yeni havaalanı için yer ayrılacak. Erciyes maszter planının tamamlanması ile Kayseri’ye gelecek yerli ve yabancı turist sayısı göznününde tutularak bir sivil havalanı için gerekli girişimler yapılıyor."

AK parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’da 49 bin metrekare kapalı alana sahip Kayseri Yeni Adliye Sarayı'nın 16 Şubat'ta teslim alınarak hizmete açılacağını söyledi. Milletvekili İsmail Tamer de, Türkiye’deki ilk model olduğu belirtilen 1583 yataklı Şehir Hastanesi yapımının sürdüğünü, zemindeki sağlaştırma çalışmaları nedeniyle inşaat çalışmalarının biraz yavaşladığını bildirdi.



OE,DÖ(OE/İD)