Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı üç öneri düzeyini ayırt eder:
• Seyahat tavsiyesi: Giriş koşulları, gümrük düzenlemeleri, ceza hukuku düzenlemeleri ve tıbbi bilgiler gibi bir ülkenin ilgili özellikleri hakkında bilgi içerirler.
• Güvenlik uyarısı: Bu bilgilerle gezginler / turistler gerektiğinde Almanlar için ülkeye özgü risklerden haberdar edilir.
• Seyahat uyarısı: Dışişleri Bakanlığı, her yolcunun "can ve uzuv tehlikesi altında olduğu" varsayılması gerekip gerekmediğini belirtiyor. Bu, gezginlerin bu ülkelere seyahat etmemeleri gerektiği anlamına gelir. Seyahat uyarısından etkilenen bir ülkede yaşayan Almanlardan ülkeyi terk etmeleri istenebilir.

Türkiye'ye karşı verilen seyahat uyarısı, diğer şeylerin yanı sıra, federal hükümetin en keskin kılıcıdır. Ancak, bu bir yasak değil, Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından her bireye acil bir çağrıdır. Bununla birlikte, tüketiciler için somut etkileri vardır: Çünkü tüketicilere paket tatillerini ücretsiz iptal etme hakkı veren "istisnai durumlar" vardır. Böylece paranızı geri alırsınız.

21 Haziran 2020 itibariyle

Federal Hükümet, diğer 130 ülke ile birlikte Türkiye'yi bir korona risk alanı olarak sınıflandırmıştır. Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından ilk kez Pazartesi günü yayınlanan ve şimdi düzenli olarak güncellenen liste, Almanlar için diğer popüler tatil yerlerini de içeriyor.

Bir risk bölgesinden gelen insanlar 14 gün boyunca karantinaya alınmayı beklemelidir. Diğer şeylerin yanı sıra, bu ülkelerin Avrupa Birliği dışındaki 160'tan fazla ülke için geçerli olan seyahat uyarısını kaldırması pek olası değildir.

Türkiye neden bir risk alanı olarak sınıflandırıldı?

Türkiye için resmi hükümet rakamları federal hükümet tarafından şüpheyle karşılanıyor. Riskli alanların değerlendirilmesi sadece saf veri durumu ile ilgili değil, aynı zamanda şeffaflıkla da ilgilidir. Türkiye, turistik bölgelerdeki enfeksiyon sayısının az olduğunu ve yoğun bakım yataklarının yeterli olduğunu, vaka sayısının bölgesel olarak dağılmadığını açıklamaktadır.

Riskli bölge kaldırılabilir mi?

Seyahat uyarısında olduğu gibi, yeni enfeksiyonların sayısı bir risk alanı olarak sınıflandırmak için belirleyicidir. Bir hafta içinde 100.000 kişi başına 50'den fazla kişi varsa, bir ülke bir risk alanı olarak kabul edilir. Ancak, enfeksiyonların sayısı daha düşük olsa bile, bir ülke bir risk alanı olarak ilan edilebilir - örneğin, test kapasitesinin eksikliği veya pandemiyi içerecek yetersiz önlemler durumunda. "Bazı ülkeler için güvenilir bir bilgi yoksa da dikkate alınmaktadır" diyor RKI web sitesi.

Türkiye tam olarak korona enfeksiyonu sayısını rapor edecek mi?

Türkiye şimdi Şansölye Angela Merkel'in Almanya tarafından güvenli bir seyahat hedefi olarak tanınmasını talep ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şansölyenin talebi üzerine, Türkiye'nin Antalya gibi turizm bölgelerine derhal doğru korona enfeksiyonları ileteceğini söyledi. Türk hükümeti şimdiye kadar sadece ülke çapında rakamlar yayınladı. Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alman hükümetini Türkiye'deki "güvenli turizm" konusunda ikna etmek için yakında Almanya'ya gitmek istiyor.

Türkiye'de Covit 19 durumu nasıl gelişiyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'a göre, 21 Haziran'da günlük Covid-19 vakalarının sayısı azalmaya devam ederken, İstanbul ve Ankara geçtiğimiz hafta en düşük teyit edilmiş vakalara sahip oldu. Veriler, iyileşen insan sayısının yeni vakaları 21 Haziran'dan itibaren üst üste üçüncü kez aştığını gösterdi.
Robert Koch Enstitüsü (RKI) şu anki rakamları gösterge tablosunda Almanya Federal Cumhuriyeti için bireysel federal devletlere ayrıldı: Covit-19. RKI sunar dünya çapında Covit 19'a genel bakış.

Seyahat uyarısına rağmen Türkiye'ye gidersem ne olur?

Seyahat uyarısına rağmen Türkiye'ye seyahat eden herkes olası sonuçların farkında olmalıdır. Riskli bölgeye seyahat eden herkes genellikle seyahat sağlık sigortası tarafından korunmaz. Çoğu sigorta poliçesi zorunlu değildir.
Tatildeyken ikinci bir Corona dalgası olursa, gezginler kendi ülkelerinden geri gönderilmeyecekti. Federal Dışişleri Bakanlığı, Mart ve Nisan gibi tatilciler için devlet tarafından düzenlenen bir iade kampanyasının bir daha mümkün olmayacağını vurguluyor.
Bunu kendi sağlık sigortanızla tekrar netleştirmeniz tavsiye edilir. Özel dış sağlık sigortası planları vardır.