Kürtlere "PKK'li hain bölücü" gözü ile bakan ve onlara düşmanca saldıran, öldüren ırkçı- faşist Türkler; Bölücülük de ilk suçu işleyen sizsiniz.

Birlikte yaşamayı, birlikte paylaşmayı, birlikte ağlayıp, birlikte gülmeyi istemeyen ve kendi dışındaki farklılıkları yok sayan, onları ötekileyen sizsiniz.

Bu durumda yer değiştirsem veya yer değiştirsek; yani aynısını bana, bize Kürtler yapsa ne hissederiz? Elbette ki, dışlanmış, aşağılanmış ve en kötüsü de düşmanlaştırılmış olmanın acısını çekeriz.

Düşmanca saldırılar karşısında her canlı kendini savunma güdüsü ile hareket eder. Hayvanlar bile bir saldırı karşısında bir araya gelerek kendilerini savunmaya çalışıyor. Bu tepki, insanlar da farklı değil. Farklı olan insan zekası'nın ileri oluşu ve örgütlenme becerisi.

Bana, bize Türk olduğumuz için Kürtler hep saldırsa, aşağılasa, dövse, öldürse ne yaparız? İlk önce devlet'in bizi korumasını bekleriz.

Devlet bunu yapmıyorsa, kendimize silah alırız. Bu da yetmiyorsa kendimizi savunacak örgütü kurarız. Bu örgüt'ün adı o zaman PKK yerine mesela TKK ( Türk Kurtuluş Komandoları ) olur.

Bu örgüt'ün ağa babaları da olur kesin. Apo olmaz da Tapo olur örneğin. Türkeş, Bahçeli gibi.

Düşmanlıktan beslenme'nin tezgâhında başlarız Kürt düşmanlığını satmaya. Alıcısı bol, müşterisi bol olan pazar olacağı garantili.

Neden mi? Her düşmanlık, karşı düşmanlığı üretir de ondan.

Siz Türkçülük yaparsanız, diğer tarafta Kürtlerin de Kürtçülük yapma hakkı doğacaktır.

Siz Kürt'e düşman olursanız, Kürt de size düşman olacaktır.

Siz saldırırsanız Kürt de kendini koruyacaktır.

Kısacası siz TKK olursanız; o da PKK olacaktır.  

Şimdi bende, aklı başında bir Türk olarak diyorum ki, PKK bir sonuçtur. Bu sonucu üreten ilk önce saldıran, katleden, aşağılayan, yok sayan kim ise odur.

Yani Türk ırkçılığı, Türk şovenizmi olmasa PKK de olmayacaktı. Apo da olmayacaktı.

Bu ikisi'nin olmamasını istiyorsan, Türkeş- Bahçeli, Destici, Perinçek gibilerinden vazgeçeceksin. Yoksa, onlar düşmanlık satar, biz alırız. Karşılıklı olarak Kürt-Türk birbirimizi öldürürüz.

Onlar milliyetçilik satmaya devam ederken, biz de ölmeye devam ederiz. Bilmem anlatabildim mi?