Saldırılarınız boşa çıkacaktır!

AKP devleti, Saray ve tüm gerici yobazların, Alevilere yönelik saldırıları, komploları boşa çıkacaktır! AKP devleti, Saray Alevilere, Alevi önderlerine, kadrolarına ve kanaat önderlerine yönelik olarak sürekli bir komplo ve saldırılar peşindedir. Bu saldırılarını boşa çıkaracağız!

AKP devleti, Saray, bu saldırılarına yenisini eklemek için harekete geçmiş durumdadır. Avrupa Alevi hareketinin önder kadrolarından, AABK Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu onursal genel başkanı, 24 dönem HDP Halkların Demokratik Partisi Milletvekili, TBMM üyesi Turgut Öker hakkında davalar açarak, kendi oyun alanları içinde olan yargı kurumları ve mahkemelerde, 'yargılayarak susturma' 'ekarte' etme çabalarına ağırlık kazandırmaktadırlar.

AKP devleti, Saray'ın, uzun süredir Avrupa Alevi hareketi ve güzide kurumu AABK'a yönelik, çeşitli komplo ve karalama kampanyası yürüttüğü kamuoyunun bilgisi dâhilindedir. Saray, R.T. Erdoğan her fırsatta, Avrupa Alevi hareketini ve AABK'yı, gündemine alarak, yalan ve iftiralarla karalama kampanyası yürütmektedir. Ama ne hikmetse, bu kampanyalarının fazlaca itibar görmediği de, bilinmektedir.

Dönem-dönem Avrupalı meslektaşlarına, yetkili kurumlarına, AABK'yı, şikâyet ederek bir yerlere varacağını, 'uman' AKP devleti, Saray, sürekli olarak, 'tezlerinin' boşlukta kaldığının acısını tatmaktadır. İleri sürdükleri, 'savlarına' itibar edilmemesi, bu zatları çılgına çevirmekte ve yeni saldırılarla kapatma çabasına itmektedir.

AKP devleti ve Saray'ın, Avrupa kamuoyundan sonuç alamaması, 'gladyatörleri' çıldırtmaktadır. Yeni yollar, yeni yöntemler arayarak, Avrupa alevi hareketini ve Alevilerin güzide kurumu AABK'yı susturma, 'ekarte' etme uğraşındadırlar. Turgut Öker'in çeşitli tarihlerdeki, bir kısmı milletvekili olduğu ve seçim dönemini içeren konuşmaları ve açıklaması olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı R.T- Erdoğan'a yönelik, 'hakaret' suçundan dava açılmış durumdadır.

Turgut Öker'in, davalara ilişkin kendi açıklamasına bakalım; ''Maraş, Hatay ve İstanbul savcılıkları, Maraş katliamı anma ve muhtelif etkinliklerdeki konuşmalarından ve Erdoğan'a hakaretten dolayı Turgut Öker'e dava açtığını yazılı bir metinle bildirdi. Hakkında açılan davalara ilişkin alevinet.com'a konuşan Turgut Öker, «Son bir yıl içinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü Hatay'da yapılan yürüyüşte, İstanbul'da Suruç katliamını protesto yürüyüşünde, geçen yıl Maraş katliamını protesto eyleminde yaptığım konuşmalarda «Cumhurbaşkanı'na » hakaret ettiğim iddiası ile 3 ayrı dava açıldığını dün bana bildirdiler''

Turgut Öker'in, açıklamasından görüleceği gibi, AKP devletinin, Saray faşizminin uygulamalarını eleştirmek, muhalif olmak, gerçekleri toplumla paylaşmak, en önemlisi de, Alevi olmak, AKP devleti ve Sarayı önemli derecede rahatız etmektedir. Turgut Öker; bu konuşmalarında, AKP devletinin, Saray'ın faşizan uygulamalarına, karşı bir duruş sergilemiştir. AKP devletinin, Sarayın, Alevilere, topluma bakış açısı olan, ''kamplaştırma, ötekileştirme politikalarını'' eleştirerek, Saraya muhalefet etmiştir.

Turgut Öker, en demokratik hakkını kullanmıştır. Kimliğini kiraya veren, politikacılar, kalemini satan yazarlar ve ekonomik ilişkileri dolayısıyla, biat eden kendine, 'alevi kanaat önderi' yakıştırmasında bulunan, fikir fukaralarından ayrılarak, gerekeni yapmıştır. Bu vb. gerekçelerle Turgut Öker'i, yargılamak, mahkûm etmeye çalışmak, abesle iştigaldir. AKP devleti ve Sarayın amacı, Alevileri yeni asimilasyon yöntemleriyle susturma girişimidir. Bu asimilasyonun yeni adı, yargısal asimilasyondur.

Bu yargısal saldırı kampanyası sadece Turgut Ökere yapılmış bir kampanya değil, genel olarak tüm Alevi camiasına ve Avrupa Alevi hareketine yapılmış saldırı olarak algılanacaktır. Avrupa alevi hareketi konuya ilişkin hassasiyetini kamuoyuna deklare etmektedir; ''Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu onursal başkanı Turgut Öker hakkında açılan üç ayrı dava için Aleviler açıklama yaptı.

AABK tarafından yapılan açıklamada, «Sermayenin ve iktidarın pazarında ruhunu satılığa ve aklını hamallık için kiraya çıkaran iktidar kölelerine sesleniyoruz: Bugün Turgut Öker'e karşı açılan davaları, onurlu mücadelemizin taçlandırılması olarak algılar, hepimize karşı açılmış sayarız. Ortak irademizi mahkeme salonlarına da yansıtmayı biliriz.» denildi...

Yukarda da, belirtildiği gibi Avrupa Alevi hareketi, Aleviler, yoldaşları Turgut Öker'i yalnız bırakmayacaklardır. Aleviler, AKP devleti ve Sarayın saldırıları karşısında, bir bütün olarak, Turgut Öker etrafında bütünleşerek, saldırıları göğüsleyerek, püskürteceklerdir!

25 Mart 2016

E posta: aliekber.pektas@yoltv. eu

Face:aliekber.pektas

Twitter: @AliekberP