TİMUR SELÇUK'UN MELİKE DEMİRAĞ'LA BİRLİKTE

1981'DE BRÜKSEL'DEKİ BÜYÜK DİRENİŞ GECESİNE

KATILIMI CUNTA TARAFINDAN ENGELLENMİŞTİ

Türkiye müzik dünyasında iz bırakan sanatçılardan Timur Selçuk 6 Kasım günü İstanbul'da hayata veda etti. Ünlü müzisyen Münir Nurettin Selçuk'un oğlu olan Timur Selçuk, 70'li yıllarda "İşçi sınıfına selam", "1 Mayıs Marşı", "Nereye Payidar?" gibi eserleriyle Türkiye'deki sol direnişe de fiilen katılmıştı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) sanatçının ölümü üzerine şu mesajı yayınlandı: "Büyük usta, büyük sanatçı, DİSK Kültür Merkezinin ve DİSK Korosunun kurucusu, Türkiye işçi sınıfının müzisyeni Timur Selçuk’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sesi meydanlarda, grev ve direniş çadırlarında, yankılanmaya devam edecek.”

Timur Selçuk, 12 Eylül darbesinden sonra TİP ve DİSK'in kuruluş yıldönümününe rastlayan 14 Şubat 1981 gecesi Demokrasi İçin Birlik adına Brüksel'de düzenlediğimiz büyük direniş gecesine o sırada yurt dışında bulunan Melike Demirağ'la birlikte katılmaya söz vermiş, katılımı gecenin afişlerinde duyurulmuş, ancak faşist cunta pasaportuna el koyarak yurt dışına çıkışını yasakladığı için Timur Selçuk Brüksel'e gelememişti.

O geceye konuşmacı olarak katılan TİP Genel Başkanı Behice Boran gibi Melike Demirağ da, eşi Şanar Yurdatapan'la birlikte Türk vatandaşlığından çıkartılan ilk sürgünler arasında yer alacaktı.

Paylaştığımız görselde o gecenin afişi ve toplantıda DİB Başkanı Doğan Özgüden geceye katılan Melike Demirağ'la birlikte Timur Selçuk'un geceye neden katılamadığını açıklarken görülüyor.