İstanbul Ticaret Odası bünyesinde 27 firma fuarda ürünlerini tanıtırken, Türk firmaları yeni iş bağlantıları kurma şansı buldular.

İstanbul Ticaret Odası'nın fuardaki sergisini ziyaret eden Münih  Başkonsolosu Hidayet Eriş ve Ticaret Ataşesi Cevdet Baykal'ı oda başkan yardımcısı Dursun Topçu ağırladı.

Dursun Topçu, "Bu fuar Dünya'nın en önemli çevre fuarıdır. Bu fuara bünyemizde katılan firmaların çok verimli iş bağlantıları yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Türk teknolojisinin Dünya çapında geliştiğini söyleyen atık su arıtma tesisleri üreticisi Miranda firması Genel Müdür Yardımcısı Mete Özsoy "Sergimize gelen uzak doğuluların fotoğraf çekmelerini engellemek için çapa harcıyoruz. Onları hemen sergimiz önünden uzaklaştırıyoruz. Çünkü teknolojimizi çalmak için her yolu deniyorlar" dedi.

IFAT Fuarına 6. kez katıldıklarını söyleyen Kazancı Çevre Tekniği firmasının genel müdürü Artun Kazancı ise "ihracatımızın yüzde 30'unu 26 ülkeye yaptığımız ihracat oluşturuyor. Fuarların ihracatımızın gelişmesinde ciddi bir önemi oldu" dedi.

IFAT Fuarı, 9 Mayıs'a kadar sürecek.