Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en büyük mobilya fuarı IMM Cologne kapılarını ziyaretçilere açtı.

Tüm dünyadan 50’den fazla  ülkeden 1250’nin üzerinde firmanın katıldığı fuar, bu yıl mutfak ürünleri fuarı “Living Kitchen“ ile birlikte yapılıyor.

Yaklaşık 140 bin ziyaretçinin gelmesi beklenen fuarda oturma grupları, çalışma masaları, yatak odası takımları, dekorasyon ve mutfak eşyalarından oluşan 100 binden fazla ürün sergileniyor. Fuardaki ürünlerin üçte birini yeni mobilya dizaynları oluşturuyor. Bu yılki fuarda fuarda günlük yaşamı kolaylaştıran pratik ürünlerin yanında, özellikle oturma ve çalışma odaları içine dizayn edilen bol renkli ve antika görünümlü mobilyalar ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken eşyalar arasında yer alıyor. Living Kitchen bölümünde ise, fuara gelenlere dünyaca ünlü markaların mutfak ürünlerindeki yeniliklerini görme fırsatı buluyor.

 DÜNYANIN EN YAŞLI AĞACI SERGİLENİYOR

20 Ocak tarihine kadar açık olacak fuarda mobilyaların yanında en büyük ilgiyi ise bir firmanın sergilediği yaklaşık 50 bin yaşındaki Kauri ağacından yapılan masa görüyor. Yeni Zelanda’da bulunan ve binlerce yıl önce doğal afetlerle devrilen, üzeri çamur ve balçıkla kaplandığı için formunu koruyan bu ağaçların özel yöntemlerle çıkartılıp işlendiği belirtiliyor. Firmanın standında ağacın yer altından çıkarılışıyla ilgili bir video da gösteriliyor. Doğada çok az bulunan dünyanın bu en yaşlı ağacı mobilyacılıkta altın değerinde kabul ediliyor.