Elektriğinizi artık istediğiniz bayiden alabileceksiniz

Enerji Piyasalarını Denetleme Kurumu (EPDK) 2012 yılında 25 Bin KWh olan Serbest tüketici limitini, bu yıl 5 Bin KWh olarak belirledi. Bununla birlikte, aylık 150 TL ve üzerinde elektrik tüketen; hane, kurum ve kuruluşlar elektriğini sabit bir yerden almak zorunda kalmayacaklar. Elektriğini istediği bir tedarikçiden alabilecekler.

Yeni Meslek Dalları Oluşmakta

Türkiye’de enerji sektörü her geçen gün daha da genişlemektedir. Bu genişlemeye bağlı olarakta yeni istihdam alanları ve meslek dalları oluşmaktadır.  Bu bağlamda, önümüzdeki süreçte Enerji Uzmanı, Enerji Piyasası Uzmanı, Enerji Satış Uzmanı gibi kavramları daha çok duyacaksınız.

Kendi Elektriğini Üretebileceksin

3  Aralık 2010’de yürürlüğe giren “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik ”ile birlikte artık isteyen herkes şirket kurmadan ve lisans almadan kendi ihtiyacı olan elektriği üretebilecek.

 

Güvenliğe Dikkat Edilmeli

Nükleer enerji, Türkiye’nin enerji algısını değiştirecek. Türkiye’nin artan enerji ihtiyacını mevcut elektrik santrallerinden karşılamak zor olduğu gibi, kullanım ömrü de nükleer santralden daha az. Örneğin; rüzgar ve güneş enerji santralinin kullanım ömrü 15- 20 yıl olurken bu rakam nükleer enerji santralinde 40- 60 yıl olmaktadır. Burada dikkat etmemiz gereken nokta güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olmasıdır. ( Çernobil faciasında ölen on binler ve çevreye verdiği kalıcı tahribat hala unutulmadı )

 

Girişimcilik Eğitimi Alın

İlerde alanınız ile ilgili veya farklı bir dalda girişimci olmayı düşünüyorsanız, mutlaka girişimcilik eğitimi alın. Bu bağlamda KOSGEB’in Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini de düşünebilirsiniz. Hem eğitiminden hem de fonlarından yararlanabilirsiniz.

Türkiye’de iflas eden işletmelerin en önemli nedeni, vizyon eksikliğidir. Genel anlamda bakacak olursak, geleneksel usullerle işletmelerin açılması, maalesef ki iflası da beraberinde getiriyor.