Aylardır merakla beklenen iPhone5 görücüye çıktı. Teknoloji dünyasının gözü San Francisco kentindeki Yerba Bunea Sanat Merkezi’ndeydi.

Aylardır hakkında pek çok iddia ortaya atılan, sayısız fotoğrafı ve videosu internete sızdırılan yeni nesil iPhone 5 sonunda görücüye çıktı. 

iPhone 5'te, iPhone 4S'teki ekran özelliklerine benzerlikler bulunuyor. Ekran genişliği yüzde 14 artışla 3.4 inçten 4 inçe çıkan iPhone 5, iPhone 4S'e göre yüzde 18 inceldi. Kalınlığı 7.6 mm'ye inen iPhone 5'in ağırlığı da yüzde 20 hafifleyerek, 112 grama indi. iPhone 5, tamamen cam ve alüminyumdan üretildi. 

 İşte iPhone 5'in Özellikleri

- iPhone 4 ve 4S'lere göre iphone 5 yüzde 20 daha hafif ve ince bir yapıda bulunuyor.

- 3.5 inç'lik ekranı olan eski nesil iPhone'lara göre iphone 5, 4.0 inç'lik ekranıyla artık kullanıcılarına daha yüksek bir çözünürlük sunuyor.

- A6 işlemci kullanan iphone 5, önceki iPhone'lara göre tam 2 kat daha hızlı çalışıyor. Bu da uygulamaların çok daha hızlı çalışacağını gösteriyor.

- 8 megapiksel dahili kamerası olan iphone 5, 3264x2448 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekimi yapabiliyor. Düşük ışık modunda da vasat olmayen fotoğraflara imza atabiliyor.

- iPhone 5 ile fotoğraf çekme hızı neredeyse yüzde 40 oranında arttı.

- Panaroma özelliği sayesinde artık panaromik çekimler iPhone 5 ile yapılabilecek. Panaroma görüntü teknolojisi sayesinde farklı fotoğraflar bir araya getiriliyor ve ortaya çok daha geniş ve büyük fotoğraflar çıkıyor.

- 1080 piksel çözünürlüğünde video kaydı yapabilen iPhone 5, aynı zamanda video çekimi esnasında fotoğraf çekimini de olanak veriyor.

- Daha iyi bir ses desteğini kullanıcılarına sunan Apple, bu anlamda iPhone 5'te 3 mikrofona yer verecek.

- iPhone'ların hoparlörleri de küçüldü. iPhone 5'lerde yer alan hoparlörler önceki sürümlere göre yüzde 20 daha küçük bir yapıda bulunuyor. Mikrofonların biri ön kameranın yanında, ikincisi arka kameranın yanında, diğeri de iPhone'un alt bölümünde bulunuyor.

- Noice Cancelling özelliği sayesinde artık dış sesler daha az duyulacak ve kullanıcılar birbiriyle rahat konuşabilecek.

- iPhone 5'ler ile birlikte şarj kabloları da değişti. Yeni iPhone'ların şarj kablosu yüzde 80 oranında daha küçük ve dolayısıyla hafif.

ABD'deki Fiyatı

iPhone5'in ABD'deki kontratlı fiyatı ise 16 GB için 199 dolar olacak.