Büyük düz ekran televizyonların satışı geçen yıllara göre yavaşladı. Bu nedenle üreticiler gelişmiş görüntü kalitesi ve daha büyük ekranlara yoğunlaştı. Yüksek kontrast oranı için Ultra HD çözünürlük ve HDR teknolojisi standart hale geldi. Diğerleriyle bağlantılı hale gelen cihazlar internet, TV ve radyo arasında da bağlantı kurabiliyor.

Elektro-Scooter: Daha güvenli, uzun eğlenceli



Segway’in küçük kardeşi olan Hoverboard şimdiye kadar güvenlik açıkları nedeniyle kazalara, pilleri yangınlara yol açıyordu. Beamie ya da Hama gibi Alman şirketleri kullanıcının zevkle binebilmesi için elektrikli scooter’larına güvenlik garantisi veriyor.

Wearables: Yaşamın tüm alanında

Gökyüzü hala mavi olsa da havanın değişip değişmeyeceğini bu akıllı saat bilir. Akıllı saat ve fitness ekipmanları üreticisi Wearables sürekli özel fonksiyonlar geliştiriyor. Sadece navigasyon ve haber iletileri değil. Artık kendi nefes temponuzu takip edip kendi antrenörünüz olabilirsiniz. Fotoğraftaki Samsung Gear S3.

Sanal gerçeklik: Yabancı bir dünyaya yolculuk

Dünyayı sanal olarak dolaşmak. Sanal gerçeklik (VR) IFA’daki önemli trendlerden biri. Gear VR, Oculus Rift ve HTC Vive, kullanıcıları sanal turlara çıkarıyor. Artık sanal dünyada fotoğraf ve çekim yapmak da doğal sayılıyor. Her türlü formatta fotoğraf albümü oluşturmak mümkün.

Notebook: Hem ince hem donanımlı

Rekabet savaşı içindeki laptop, tablet ve notebook piyasasında tutunabilmek için oldukça üstün özellikler sunmak gerekiyor. İnceliğiyle heyecan uyandıran Acer Notebook Swift 7 gibi. 13 inç ekrana sahip cihaz 9,98 milimetre ile dünyanın en ince laptopu. Performanstan da feragat edilmemiş: 8 GB belleğe sahip ve 256 gigabayt SSD harddisk eklenmiş.

Akıllı termostat: Sıcaklık kontrol altında

Artık evler de akıllı: Örneğin bir uygulama üzerinden kontrol edilebilen akıllı termostat. Çeşitli sıcaklık programlarına ayarlanabiliyor. Enerji tasarrufunu sistem kendisi otomatik olarak ayarlıyor. Ev sahipleri evde olmasa da kendisi sıcaklığını düşürebiliyor düşürebiliyor.

Dronelarla görüntü avında

Dronelar da akıllandı. Çinli DJI kameralı drone'u Phantom 4’ü tanıttı. Dar alanlarda da GPS sinyali olmadan uçabiliyor. Sensörler ve kameraları sayesinde kendini konumlandırabiliyor. Akıllı telefondan ilgili özellik seçildiğinden kişilerin havadan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çekilebilecek. Drone adım adım takipte. Dijital takip.

Buzdolabı: Daha neler var?

Evde ne kadar yiyecek kaldığını bilmiyorsanız bu buzdolabı size yardımcı olabilir. İçindeki kameralar sayesinde dolabınızdaki yiyecekleri görmek mümkün. Tabii görüntülere bir akıllı telefon üzerinden ulaşılabilir. Hepsi bu değil: Siparişler de otomatik verilecek. Gelecekte bulaşık makinaları deterjan tabletleri azaldığında kendi siparişini kendisi verebilecek.

Dijital sebze serası

Bu ürün yaşam şefleri ve gurmeler için: Neden kendi evinizde bir sebze seranız olmasın. Grundig firması bu isteği yerine getiriyor. Buzdolabı gibi görünen cihaz bitkilere ışık, besin ve su sağlıyor. Dijital kontrolle bu işleri kendisi yönetiyor. Organik tutkunları ve kentsel bahçecilik meraklıları mutlaka görmeli.

MyWraps: Kola takılabilen kulaklıklar

Kulaklıklar bir moda aksesuarı haline geldi. Şimdi kollarda taşınabilenleri var. Londra merkezli tasarım firması MyWraps ses ile yaşam tarzını birleştirmek istemiş. Deutsche Welle