Çok sayıda uluslararası firma, havacılık alanında kullanılan uçak malzemeleri; koltuk, pencere, tv ekranı, servis eşyaları, mutfak malzemeleri ve kompozit parçalardan yapılmış çok sayıda ürünü tanıtma imkanı buldu.

 Türk şirketlerin katılımı artıyor

 Dünya sivil havacılık alanında öncü bir mühendislik ve üretim üssü olan Bireysel katılımın Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuardaki Türk standlarını, Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak ve Ticaret Ataşesi N. Baybars Erdem fuarı ziyaret ederek şirket yöneticileriyle tanışıp Alman şirketleriyle ticari ilişkiler kurmaları konusunda yardımcı olabileceklerini söylediler.

Başkonsolos Ak,
Türk şirketlerinin gün geçtikçe uluslararası fuarlarda daha çok boy göstermeye başladığını, dolayısıyla ihracat olanaklarını artırarak Türiye'nin dış pazarda daha iyi tanınmasını sağlayıp, ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

 Ataşe Erdem de, Hamburg'daki ''Aircraft Interiors Expo'' Uçak İç Donanım fuarı aynı zamanda dünyada 2. önemli büyük fuar olma özelliği de taşıdığını belirterek, ''Türkiye sivil havacılık alanında tasarım ve teknolojiyi de kendisi üretirse ülke kalkınmasına daha çok katkı sağlar'' dedi.