T.C. Kimliği taşıyan her vatandaşın Türk ve Sünni olmadığını artık çocuklar da biliyor. Bu coğrafyada yaşayan her vatandaşın, bilimsellikten uzak tezlerle Türk olduğunu iddia edenlerin bu gün itibariyle balonu patlamıştır. 

Tamamıyla masum halk olmadığı gibi, tamamıyla suçlu halk olamaz. Her halkın – ülkenin onur duyulacak yanları olduğu gibi utanç duyulacak kara sayfaları da vardır. Yapılan araştırmada dünyada en çok çocuk pornosunun izlendiği ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıkmıştır. Buradan yola çıkarak tüm Türkleri (Veya diğer halkları) “pedofil” olarak suçlayamayacağımız gibi tümünü de masum- onurlu- saygın – “en büyük” olarak tanımlayamayız. Kadına şiddet uygulayanlar, çocuk tecavüzcüleri, işkenceciler, yargısız infazcılar, Türkler arasından da çıkmıştır. Ki bu vakalar da ne yazık ki yeni değildir.

Son günlerde dehşet içinde izlediğimiz, AKP iktidarının gizlemeye çalıştığı (3 yaşındaki çocuğun tecavüzden ölümü, Ensar vakfı skandalı, Karaman skandalı v.d.) buzdağının görünen yüzüdür.



"En büyük Türk, En temiz Türk, Ne mutlu Türküm diyene"
diye bağırıp çağıranlara hatırlatmakta yarar var: Katil Kenan Evren de Türk’tü. İçişleri bakanlığına kadar yükselen yargısız infaz amiri, işkenceci Mehmet Ağar da. En son AKP İktidarının terfi ettirdiği komutanlardan Musa Çiçil de tacavüz sanığıydı. ve Türktü.

Sebahattin Ali'yi katledenler, 1940 toplumcu kuşağı şairlerini hapse atan, işkence yapanlar, 1960, 1971 ve 1980 darbesini gerçekleştirenler, Türk, Kürt, Ermeni, Arap kökenli devrimcileri asanlar, yargısız infazlarda kaybedenler, Sivas’ta aydınları yakanlar Japon, İtalyan, veya Kürt değildi. Hepsi göğsünü gererek “Türküm, müslümanım, elhamdülillah!” diyordu.

Paradoks gibi ama yakılanların, işkence görenlerin, hapse atılanların da birçoğu Türk kökenliydi. Yani bu insanlık düşmanları, sadece Kürtlere, Ermenilere, Araplara veya diğer azınlıklara değil kendi milliyetlerinden olanlara da zulüm uyguladılar. T.C. kimliğini kirlettiler.

Kendini Türk olarak hisseden bir T.C. vatandaşı olarak bundan hep utanç duydum. 



Hal böyleyken ve bu yaşananlar artık belgeleriyle kanıtlanmışken, Türk devleti bu hataları kabul etmek zorunda kalmışken, emniyet güçleri AİHM’de defalarca işkenceden, tacizden, tecavüzden mahkum edilmişken, hâlâ bunları yok sayarak ırkçı- milliyetçi sloganlar atanlar ile seçim alanlarında Kutsal Kitap sallayanlara diyecek fazla lafım yok. Allah ıslah etsin ya da tedavi olsunlar. Bu ülkedeki Türk ve/veya Sünni Müslüman olmayan kadim halkları, onların dilini, inancını, kültürünü beğenmiyorlarsa “Ya sev ya terk et” sloganını kendilerine uygulasınlar ve bu ülkeyi terk etsinler.

Zira bu güruh, katliamları alkışlamak, linç sürüsüne destek olmak gibi canavarlık yanı sıra, taciz - tecavüz suçlularını dolaylı veya dolaysız aklamayı da "vatanseverlik- müslümanlık" sayıyor.


[email protected]