Sevgili okuyucular,



Komşumuz Yunanistan da, 25 Ocak ta yapılan seçimlerde, zafer Yunanistan halklarının ve SRYİZA önderliğinde demokrasi güçlerinin olmuştur.



Yunanistan halkları uzun yıllardır, batı sermaye gruplarının taşerenloğunu üstlenmiş olan, gerici Yunan politik fügurlarının baskısı ve sömürüsü altında sancılı günler geçirmekteydi.



Yunanistan halklarının, emekçilerinin yıllardır, yoğun çabalarla oluşturdukları tassa ruflarını, birikimlerinin, Batı sermaye çevrelerinin desteği ile oluşturulan, TROYKA kanalları ile sıfırlanarak yok edilmesi, Yunanistan’ı, iflasın eşiğine getirmiştir Dünya bankası, uluslar arası para fonu, Avrupa merkez bankasının ortaklaşa, Yunanistan halklarına karşı başlattıkları, ekonomik haçlı seferi TROYKA, Yunanistan halkları için, yaşamlarına cehennem yabanisi olarak girmiştir.



Yunanistan da, uygulanan ekonomik politika, ülkeyi korkunç bir batağa sürüklenmesi ve emekçilerin yoksulların yaşamlarının çekilmez bir duruma sürüklemiştir. Bu korkunç ekonomik politika sonucu statiksi verilere göre, her yıl ortalama 1000 yakın insan intihara teşebbüs ederek yaşamına kendi elleriyle veda etmek durumunda kalmışlardır.



Bütün bu kötülüklerin anası olan, TROYKA’YA, sermaye egemenliğine başkaldırının, SRYİZA etrafında bütünleşen ve ezber bozan Yunanistan halkları yeni bir dünyanın kapılarını aralamışlardır.



Batılı sermaye grupları, Yunanistan hâkim güçleri, politik sahnedeki fügurları, Yunanistan halklarının 25 Ocak 2015 seçimleri ile birlikte bozulan ezber karşısında şaşkına dönmüşlerdir.



Yunanistan’ın entelektüel birikimli halkları, birçok konuda ezber bozan ilklere de imza atmışlardır. Yunanistan toplumunun önemli oranda Ortodoks inançlı olduğu bilinmektedir. Kiliseye bağlı olmaları dolayısı ile devlet başkanlarının, başbakanın, hükümete bağlı kabine üyelerinin, Ortodoks kilisesine bağlılık yemin ederek görevine başlamaktadırlar. Gelenekselleşmesine rağmen, müstakbel başbakan Alexis Çipras bu ezberi de bozmuştur. Elini İncil’e, basarak yemin etmeyi ret etti. Alexis Çipras’n, ateist olduğunu, sürekli olarak gündemde tuttuğu kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.



Alexis Çipras’ın, başbakan olduktan sonra, 2. Dünya savaşında yaşamını kaybeden Komünistlerin, şehit düşen 200 Partizan’ın kabirlerini ziyaret etmesi, bir başka ezber bozmadır.



Burjuva medya, analistler şaşkınlık içindeler!



SRYIZA, Alexis Çipras burjuva medya ve analistlerinin de ezberlerini bozdu. Sermaye çevrelerinin, hâkim güçlerin borazanı durumunda olan görsel medya ve yazılı basın çevreleri, SRYİZA’nın başarıları karşısında, şaşkınlıkları kadar, kıskançlıklarıyla da kendini sırıtmaktadır.



Bütün yorum ve ‘analistlerin de’ ekonomik olarak çöküntü içinde olan Yunanistan’ın tekrardan ‘ayakları üzerine kalkamayacağı’ SRYİZA’nın kısa süre sonra, ‘teslim bayrağını’ çekeceği yorumları, havada uçuşmaktadır.



Avrupa sermayesi, TROYKA karşısında fazlaca, ‘direnmenin ‘ anlamsız olduğu konusunda ki, düşünceleri, kendinden menkul, bağlı oldukları sermaye gruplarının bekçiliğini yapmaya yeminli, öngörü olduğunu söylersek, bu zavallılara, ‘haksızlık’ etmiş olmayız herhalde.



Burjuva kalemşorların, ‘analistlerin’ unuttuğu bir gerçeği hatırlatmakta yarar var. Baylar tarih kitaplarını alın ve geriye yönelik olarak, yerküredeki gelişmeler, ekonomik kalkınmaların, toplumsal refahların oluşmasında, halkların, emekçilerin gücünün, dayanışmasının ne olduğuna, bir bakın derim.



Bugün Yunanistan halklarının, emekçilerinin ülkelerinde ekonomik yıkıntının olduğu bir gerçektir. Bu yıkıntının, biz zati sorumlusu ise, sermaye çevrelerinin, batının dayatması sonucu felaket senaryolarının, baş mimarı, TROYKA olduğu da, bir gerçektir.



Ama geçmişte de, bugünde Yunanistan ekonomisi göreceli bir refah dönemi yaşmışsa, burada Yunanistan emek cephesinin önemini kavramamak, olsa-olsa ekonomik yorumlar yapan cahillerin işi olabilir.



Evet, açıklanan verilere göre, küresel ekonominin % 60’nı, dünya nüfusunun küçük bir sermaye sahipleri tarafından kontrol edildiği, bu grubun nüfusun % 01’ oluşturduğu bilinmektedir.



Ama bir gerçek daha bilinmektedir. Küresel ekonomiyi yaratanların emek cephesi olduğu da bilinmektedir.



Sermaye gruplarının, sahip oldukları servetlerinin, kömürü, madeni çıkarırken, fabrikalarda işlerken, yaşamsal ihtiyaçların üretilmesinde, başta üretim aletleri olmak üzere, üretimin maddi hale gelmesinde, asli gücün emek tarafından yaratılan güç olduğunu unutmayın!



Yunanistan halkları, emek cephesi, tıpkı küresel ekonominin yaratılmasında, maddi hale gelmesinde, becerileriyle, birikimleriyle asli görevini yapacaklarını unutmayalım! İnanın, Yunanistan emek cephesi, bu konudaki ezberlerinizi de, bozacaktır!



Uluslar arası emek cephesi, demokrasi güçleri, Yunanistan halklarıyla, emek cephesi ile enternasyonal dayanışmasını esirgemeyecektir. Her fırsatta Yunanistan halklarının, emek cephesinin yanında yer alacaktır!



Küresel düzeyde halklar, emek cephesi, demokrasi bileşenleri ezber bozmaya devam edeceklerdir!



‘’ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ’’



Bir sonraki yazımda buluşmak üzere,



28 Ocak 2015



Face:aliekber.pektas



Twitter: @AliekberP