Yayla Mahallesi, Fener Semti'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu arazisinde bulunan Zonguldak Belediyesi'nin yaptırdığı 2 tenis kortu, 1 basketbol sahası ve oyun parkurlarının bulunduğu park, yaklaşık bir yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devir edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, daha önce tenis severlerin randevu alarak ücretsiz yararlanabildikleri tenis kortlarının kullanımını yeniden düzenledi. Kortları kullanmak isteyenlere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden, 'Yaşam Boyu Spor Kartı' alma zorunluluğu getirilirken, saat başına da 10 lira ücret alınması kararlaştırıldı. Yeni düzenleme ile birlikte kortların kapısına da kilit vuruldu.

Kentte halka açık bir kaç tenis kortu bulunmasına rağmen, Fener Semti'ndeki 2 kortun ücretli hale getirilip kapılarına kilit vurulması, tenis severlerin tepkisine neden oldu. Uygulamanın, ücret karşılığında tenis dersi verenlere kort temin etmek amacıyla yapıldığını ileri süren tenis tutkunları, "Daha önce halka açık olan 2 tenis kortunu halka kapattılar. Amaç, ücret karşılığında tenis dersi veren beden eğitimi öğretmenleri ve diğer eğitmenlere kort temin etmek. Bir taraftan bu tür derslerle sporcu yetiştirilirken, kentte yıllardır yeni tek bir kort veya başka bir spor tesisi yapılmaması da dikkat çekici" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayhan Taşkın ise uygulamanın saha zemininin korunması ve kortlardaki yığılmanın önlenmesi için yapıldığını söyledi. Kortları kullanmak isteyenlerin il müdürlüğüne başvurmalarını isteyen Taşkın, "Bize müracaat eden vatandaşımıza bir kart vereceğiz. Kart sahipleri, müdürlüğümüze bağlı sporcularımızın kullanmadığı saatlerde 10 lira karşılığında kortlardan yararlanabilecek. Elde edilecek gelir ile de kortların bakımını yapacağız. Kullanılmadığı saatlerde ise kapıları kilitleyerek, içeriye farklı amaçlarla girenleri önlemiş olacağız" diye konuştu.



GG(EE/AAA)