Spor Toto Süper Ligi’nin 25. haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor karşısında şok bir yenilgi alan Trabzonspor’da yüzler asıldı. Kaybedilen üç puanın yanı sıra oynanan futboldan da hiç hoşnut olmayan ve oyuncularını eleştirerek, “Beraberliği bile hak etmedik” diyen teknik direktör Şenol Güneş’in gelecek hafta sonunda oynanacak olan Gaziantepspor maçı öncesi kadroda bir revizyon yapması bekleniyor. İki maçtır kulübede oturan Celustka’yla birlikte, sakatlığı büyük oranda geçen Glowacki’nin de 11’e geri dönme ihtimali yüksek. Genç futbolcu Sercan Kaya’nın da 18 kişilik kadroda kendisine yer açabileceği belirtildi.

FORVET SUSUYOR, SAVUNMA ATIYOR

Trabzonspor’un attığı 25 golün altında imzası bulunan Burak Yılmaz’ın son iki maçta fileleri sarsamaması bordo mavili takımı sıkıntıya soktu. Tek forvetli oyun sisteminde tüm oyun planında gol yükünü üstlenen Burak Yılmaz’ın sustuğu iki haftada stoperler devreye girdi. Bursaspor karşısında galibiyeti getiren iki golü Giray atarken, Antalyaspor karşısındaki tek gol diğer stoper Mustafa Yumlu’dan geldi ancak bu gol galibiyet için yeterli olmadı.

ADRİAN HAYAL KIRIKLIĞI YARATIYOR

Bordo mavili takımın en pahalı transferi olarak sezon başında kadroya dahil edilen Adrian Mierzejewski, sergilediği performans ile hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Bugüne kadar oynanan maçlarda beklenenin çok altında kalan Adrian, dün Medical Park Antalyaspor ile oynanan karşılaşma da sonradan oyuna girmesine karşın bir etkinlik gösteremedi. Adrian’ın kötü performansının devam etmesi durumunda 18 kişilik kadroya girme ihtimalinin oldukça düşmesi bekleniyor.

ZOKORA’NIN GELİŞİ GECİKİYOR

Trabzonspor’un tecrübeli orta saha oyuncularından Didier Zokora’nın Afrika Uluslar Kupası’nda yarı finale yükselmesi Trabzon’da planları bozdu. UEFA Avrupa Ligi’nde PSV Eindhoven ile oynanacak olan ilk maça yetişmeme ihtimali gündeme gelen Zokora, dün Fildişi Sahili’nin Ekvator Ginesi’ni 3 – 0 mağlup ettiği maçta ilk 11’de sahaya çıkmıştı. 

“TRABZON GÖÇEK ALTINDA KALDI”

Trabzon’dan yayın yapan yerel gazeteler Antalyaspor mağlubiyetinin ardından maçın hakemi Hüseyin Göçek’e ve isteksiz olan futbolculara yüklendi. Taka Gazetesi, “Bu yürekle, bu hakemle kazanamazdık” ve “Güneş çarptı keyif battı” başlığını attı. Karadeniz Gazetesi, “Trabzon Göçek altında kaldı” başlığını atarak maçın hakeminin verdiği kararları eleştirdi. Kuzey Ekspres Gazetesi, “Futbolda yok, skor da” manşetini atarken, Günebakış Gazetesi, “Nedir bu Göçek muamması!.. Yine Antalya maçı yine Göçek faciası” ve “Trabzon Göçek altında” başlıklarını kullandı. İlkhaber Gazetesi de, “Göçek altında kaldık” manşetini kullanırken, Türksesi Gazetesi, “Sahada yoktuk” başlığıyla Antalyaspor mağlubiyetini okuyucularına aktardı.