Geride kalan sezonda ligi 3'üncü sırada bitiren Euro Cup’da ise final oynamayı başaran Kaskispor, yeni sezon öncesi şampiyonluk parolasıyla transfere hız verdi. Kulüp Başkanı Ender Batukan, "Evanthia Maltsi ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yunan milli takımının yıldızı olan yeni transferlerimiz, daha önce WNBA’de Connetcticut Sun, Fransa’da Bourges, İspanya’da Ros Casares, ÇEK Cumhuriyeti’nde USK Prag ve Polonya’da Polkowice takımlarında oynamış başarılı bir sporcu" dedi.

YABANCI TRANSFERİNİ NOKTALADI

Maltsi’nin 2007 ve 2009’da Euroleague, All-star kadrolarına seçildiğini, 2009’da Avrupa beşincisi olan Yunanistan milli takımı forması ile Avrupa şampiyonasının sayı kraliçesi olarak MVP seçilmiş bir oyuncu olduğunu anlatan Başkan Batukan, şöyle konuştu:

"Euroleauge’nin en değerli oyuncusu Asjha Jones, İspanyol oyun kurucusu Nuria Martinez, pivot pozisyonundaki Nicky Anosike son olarak da Evanthia Maltsi’yi renklerimize kattık. Yabancı transferini kapattık. Bir iki yerli oyuncu takviyesiyle yeni sezona şampiyonluk parolasıyla gireceğiz."


DÖ(OE/AÖ)