Aziz Yıldırım'dan Aykut Kocaman'a: Dile benden ne dilersen

Karabükspor maçı oynanırken tribünlerden yükselen “İstifa” sesleri üzerine, Aykut Kocaman’ın görevi bırakabileceğini sezerek, bitiş düdüğünün ardından soyunma odasına koşan ve “Kesinlikle böyle bir şeyi düşünme” nasihatında bulunan ancak hocasının görevi bırakmasına engel olamayan Başkan Aziz Yıldırım, daha sonra soluğu Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde aldı. Yönetici arkadaşları Ömer Temelli, Hakan Dinçay ve İsfendiyar Zülfikari ile birlikte saat 24:00’te tesislere varan Yıldırım, burada Kocaman ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı.

Yıldırım’ın, “Senin bırakmanla hemen düzelecekse, istifanı kabul edeyim. Benim bırakmamla da aynı şey olacaksa ben de bırakayım. Hatta ikimizin birlikte bırakması ile her şey düzelecekse bırakalım. Ancak ben buna ihtimal vermiyorum. Senin şu anda bırakman hem Fenerbahçe’yi hem de bizleri zor durumda bırakır. Lig’de henüz hiçbir şey bitmedi. Daha önümüzde 17 maç var. 9 puan geriden gelip, şampiyon olduğumuzu unutma. Ayrıca ligde olamasak da, Avrupa’da bu takımı şampiyon yapabilirsin. Bu konuda yönetim olarak üzerimize ne düşüyorsa, fazlasıyla yapacağız. Hangi futbolcuyu istersen transfer edeceğim. Sana bu konuda açık çek. Kararını geri almanı istiyorum. Sezon biter, oturur, ne olup olmayacağına karar veririz. Ama şimdi olmaz” dediği belirlendi.

Aykut Kocaman’ın karnesi

- İlk döneminde Fenerbahçe’yi 2010-2011 sezonunun Süper Lig Şampiyonu yaptı
- 2011-2012 sezonunda şampiyonluk son hafta kaybedildi, Süper Ligi 2. sırada tamamladı
- Fenerbahçe’ye 28 yıl sonra Türkiye Kupası’nı kazandırdı
- İlk sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne ön elemede, Avrupa Ligi’ne de 1. turda veda etti
- 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe TFF kararıyla Şampiyonlar Ligi’nden men edildi
- Süper Kupa Finali’nde Galatasaray’a kaybetti
- 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne 1. Turda veda eden Fenerbahçe, Avrupa Ligi Grupları’nı lider tamamladı ve bir üst tura kaldı.

FANATİK