Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetim kurulu toplantısının ardından başkan Yıldırım Demirören basın mensuplarına toplantıyla ilgili olarak "Federasyon toplantımızı Eskişehirspor tesislerinde gerçekleştirdik. Öncelikle Ediz kardeşimizin toprağı bol olsun, ailesine, Eskişehirspor camiasına da başsağlığı diliyoruz. Bizim için federasyonun gündeminde Kulüpler Birliği ile beraber ortak yeni kulüpler kanunu çalışması başlamıştır. Bunu Kulüpler Birliği ile ortak yapıyoruz. Kısa bir süre içerisinde Sayın Spor Bakanımıza yaptığımız çalışmayı sunacağız. Çünkü artık kulüplerimizin de bir kanun içinde, yasal çerçeve içinde bağlanması gerektiğine inanıyorum uzun vadeli düşündüğümüz zaman" dedi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'da TFF Başkan ve yöneticilerini misafir etmenin kendileri için gurur olduğunu söyledi. Ünal şunları kaydetti:

"Eskişehirspor camiası adına TFF Başkan ve yöneticilerini Eskişehir'de misafir etmek bir gururdur. Sayın bakanımızın da çalışmaları TFF ve Kulüpler Birliği olarak yeni futbol yasası ve kanununda hazırlanması konusunda işbirliği halindeyiz. Ayın 12'sinde Süper Lig Kulüpler Birliği'ni İstanbul'da toplayacağız. Bu toplantının ana gündem maddelerinden bir tanesi de bu olacak. Sayın Van Valimizin bir açıklaması var. Van'daki deprem esnasında biz Kulüpler Birliği olarak alınmış bir karar söz konusu değil ama o vakit Mehmet Ali Başkan federasyon başkanıydı onlarda destek vereceklerdi. Biraz gecikti ama Federasyon Başkanının destekleriyle biz Kulüpler Birliği olarak orada 18 derslikli bir lise yapacağız. Sayın Valimizin bundan en ufak bir endişesi olmasın. Belki süreç uzadı, belki yine uzayacak ama en kısa sürede kendisinden arsanın tahsisi ve projenin Kulüpler Birliği'ne göndermesi konusunda talep edeceğiz. Liseyi 18 takım adına yapacağız."

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, -


KA-HT(EK/SSA)