Helikopterle bugün Denizli’ye gelen Yıldırım Demirören, önce Emniyet Müdürü Zeki Bulut’u, ardından Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Valilik çıkışında basın mensuplarının sorularına cevap veren Yılıdrım Demirören, Galatasaray’ın Braga’ya 2-0 yenilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Galatasaray’ın şansı bitmiş değil. Geride 4 maçı daha var. Bu 4 maçı kazanırsa çıkma ihtimali var. Galatasaray, o kadroya ve o teknik heyete sahip bir ekip. İnşallah da çıkar. Hem Galatasaray, hem de Türkiye açısından puana ihtiyacımız var. Henüz yolun başında ve hiç bir şey bitmiş değil."

Yıldırım Demirören, Fenerbahçe’de yaşanan Alex kriziyle ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, "Futbolcularla teknik direktörler arasında yaşanan sorunlarla ilgili ne diyeceksiniz" sorusuyla karşılaştı. Yanında bulunanların, "Üstü kapalı bir Alex sorusu" değerlendirmesi üzerine gülen Yıldırım Demirören, daha sonra şunları söyledi:

"Her camianın, her büyük şirketin içerisinde muhakkak çalışanlarla işverenler demeyeyim de, başkanlarla yönetimler arasında bazı anlaşmazlıklar olabilir. Kol kırılır, yen içerisinde kalır. Bunlar kendi içerisinde konuşularak çözülür. Onun için çok normaldir. Çalışan kişiler hata yapar, çalışmayan dedikodu yapar."

Yıldırım Demirören, sonra da Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Başkan Süleyman Urkay, yöneticiler ve teknik direktör Engin İpekoğlu tarafından karşılanan Demirören, Kulüpler Kanunu ile ilgili taslak çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Demirören, şöyle konuştu:

"Kulüpler Kanunu, şu an kulüplerin yapısı için sayın Başbakan ve spor bakanımızın çok önem verdiği bir kanun. Biz de Kulüpler Birliği ile ortak bir çalışma başlattık. Taslağı en kısa zamanda bakanımıza sunacağız. Uzun vadede futbola bu kadar önem veren bir ülkenin kulüpler yapısının da kuvvetlenmesi, bir kanuna bağlanması gerekiyor. Bizim sunumumuzdan sonra bazı değişiklikler olacaktır. En kısa zamanda Meclis’ten geçmesi ve onaylanmasını bekliyoruz."

A milli takımın iyi yolda olduğunu da belirten Yıldırım Demirören, oynayacağımız Romanya ve Macaristan maçlarından en az 4 puan çıkarmamız anlatırken şunları söyledi:

"Hollanda’yı yenemedik diye üzülüyorsak, demek ki futbolumuz bir yerlere gelmeye başladı. Estonya maçını galibiyetle geçtik. Romanya ve Macaristan’ı en az dört puanla çıkmamız gereken maçlar diye düşünüyorum. Bizim teknik kadromuz, futbolcu kapasitemiz 6 puan da alabilir. Her maçın ayrı önemi var. Maçlar kağıt üstünde bitmez, sahada biter. Hem takım olarak hem seyirsiyle bütünleşerek düşündüklerimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Ben seyircimizden tek bir şey istiyorum. Biz milli takım taraftar profili oluşturmak istiyoruz. Forma yoksa da kırmızı beyaz giyip gelsinler. Tek istediğimiz bu."

Demirören, bu arada Denizlispor’u Süper Lig’de görmek istediklerini söyledi. Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay ise Demirören’e plaket, Denizli Horozu maketi, Denizlispor forması ve Demirören’in mermer üzerine kabartmasının bulunduğu tablo hediye etti.


RÇ(YC/AÖ) FOTOĞRAF