2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7'nci ve son yarışı olan 37. Oyak- Renault Yeşil Bursa Rallisi sona erdi. Pegasus Racing adına yarışan 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibinin liderliği ile sonuçlanan rallinin ardından İtalyan ikili 2012 Türkiye Ralli Şampiyonluğu'nu da kazanmış oldu. Castrol Ford Team Türkiye'den son 3 yılın Türkiye Şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi 1 dakika 7 saniye farkla ikinciliği elde ederken, bu sonuçla şampiyonada da ikinciliğin sahibi oldu. Zorlu yarışın genel klasman üçüncülüğünü yine Pegasus Racing'den Skoda Fabia S2000 ile Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi kazandı.

Sınıf 3 birinciliğini Bonus Parkur Racing'den Uğur Soylu- Emir Şahin ikilisi elde ederken, Sınıf 5'de Pegasus Racing'den Alkan Erden- Cem Bakançocukları birinciliğin sahibi oldu. İki Çeker Kupası ve Sınıf 6 birinciliğini Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcıoğlu- Burçin Korkmaz elde ederken, Sınıf 8'de Neo Motorsport'tan Emir Küçüksarı- Kutay Ertuğrul, Sınıf 9'da Team 47 Motorsports'tan Ümitcan Özdemir- Candaş Uzun mutlu sona ulaşan isimler oldular. En iyi bayan pilot Pegasus Racing'den Simin Bıçakcıoğlu, En iyi bayan co-pilot Bonus Parkur Racing'den Emire Cantürk, En iyi genç pilot Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı, En iyi genç co-pilot Neo Motorsport'tan Kutay Ertuğrul oldu.

Mahalli klasmanda Resul Bozkurt- Evren Olguner birinciliği, Bora Çantepe- Soner Çevik ikinciliği, Yiğit Yalçın- Elif Tavukçuoğlu da üçüncülüğü elde ettiler.


İA (İA/AÖ ) FOTOĞRAF