İLK TRANSFER FERHAT

Yeşil beyazlı takım, transfer dönemi içerisinde 6 oyuncu ile sözleşme imzaladı. Bursaspor'un ilk resmi transferi Ozan İpek'in yedeği olarak düşünülen ve Ertuğrul Sağlam'ın alınması konusundan ısrarcı olduğu Boluspor'dan Ferhat Kiraz olurken, ikinci transfer ise TFF 2'nci Lig takımlarından Bugsaşspor'un genç eldiveni Bekir Sevgi oldu.

SAMSUN'DAN MURAT GELDİ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı yönetimden istediği orta saha transferi için 2 genç oyuncuyu takviye ederek transferi tamamladı. Bursaspor, geçen sezonu Samsunspor'da geçiren Murat Yıldırım ile sözleşme imzalarken, UEFA Avrupa Ligi maçı için gidilen Finlandiya'dan IFK Mariehamn'dan transfer edilen genç oyuncu Petteri Forsell yeşil beyazlı takımın 4'üncü transferi oldu.

BELLUSCHİ VE TUNCAY'LA KAPANDI

Yeşil beyazlılar UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Twente'ye elenmesinin ardından transfere hız verirken, Porto'nun yıldız isimlerinden Arjantinli orta saha oyuncusu Fernando Belluschi'yi kadrosuna kattı. Transferin son günlerinde Wolfsburg takımıyla sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde bulunan milli futbolcu Tuncay Şanlı ile 3 yıllık sözleşmeye imza atarken yeşil beyazlılar transfer sezonunu da bu transferle sonlandırmış oldu.

17 OYUNCU GÖNDERİLDİ

Bursaspor'da gelen oyuncuların yanında giden oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor. Ertuğrul Sağlam'ın sezon öncesi kampına götürdüğü, Avrupa kupası ve lig maçlarında şans verdiği oyuncuları da göndermesi dikkat çekti.

TURGAY İBB'YE ADEM SİVAS'A

Yeşil beyazlı takımla şampiyon yaşamış olan ve 3 sezon formasını giydiği Bursaspor'dan ayrılan Turgay Bahadır, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile anlaşırken, takımın tecrübeli orta saha oyuncusu Adem Koçak ise Sivasspor'a transfer oldu. Tecrübeli teknik adamın 2 yıldır kadroda düşünmediği İbrahim Kaş kiralık olarak Orduspor ile anlaştı. Kadroda düşünülmeyen isimlerden Milan Stepanov Mersin İdman Yurdu ile anlaşırken, Gustav Svensson da Tavriya Symferopol anlaştı.

GENÇLER KİRALIK GİTTİ

Bursaspor'da genç oyuncuların oynayabileceği bir takıma gönderilmesi gerektiğini düşünen Ertuğrul Sağlam, Avrupa ve lig maçlarında görev verdiği İsmail Haktan Odabaşı'nı ve Yenal Tuncer'i Denizlispor'a, Tunay Acar'ı Turgutluspor'a, Emre Pehlivan'ı ise Körfez FK'ya yolladı. Mehmet Sak ve Ahmet Arı da Samsunspor'a kiralık olarak yollanan futbolcular oldu.

Öte yandan Bursaspor'da forma giyemeyen Emrah Kiraz Kahramanmaraşspor, Halil Zeybek Yenimalatyaspor, Deniz Aslan Antalyaspor ile anlaşırken, İlhan Depe İnegölspor, Bedrican Menemen Belediyespor, Anıl Sarak da Karamügrükspor'a kiralık olarak verildi.


MKM(EK/Aİ)