Mustafa Kemal MAKİNACI/BURSA,- SPOR Toto Süper Lig'in şampiyon takımlarından Bursaspor, önümüzdeki sezon 50'nci kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 50 yılda 40 teknik adamla çalışan yeşil beyazlılarda en uzun süre görevde kalan ve en başarılı olan teknik direktör 3.5 yıllık görev süresinde Süper Lig şampiyonluğu getiren Ertuğrul Sağlam oldu.

Yeşil beyazlı takımın 49 yıllık mazisinde bugüne kadar tam 40 teknik adam görev yaptı. Yeşil beyazlılarda 29 yerli teknik direktör çalışırken, 11 yabancı antrenör görev yaptı. 1 Haziran 1963 tarihinde kurulan Bursaspor'un ilk teknik direktörü Muhtar Tucaltan, ilk yabancı çalıştırıcı ise Toma Kaloperoviç oldu. Kaloperoviç aynı zamanda yeşil beyazlılara 1'inci ligde kupa kazandıran ilk teknik adam olarak tarihe geçti. Bursaspor'un ilk kupası ise 1967 yılında yeşil beyazlıları 2'nci ligden 1'inci lige çıkaran teknik adam Sabri Kiraz'dan geldi.

EN ÇOK KUPA KALOPEROVİÇ'TEN

Bursaspor'un tarihindeki ilk yabancı antrenör olan Toma Kaloperoviç, yeşil beyazlılarla 2 kez kupa sevinci yaşarken, en çok kupa kazandıran teknik direktör olarak tarihe geçti. Kaloperoviç, ilki 1971 yılında Başbakanlık Kupası, ikincisi ise yeşil beyazlıların müzesinde bulunan ilk ve tek Türkiye Kupası'nı kazandırma başarısı gösterdi.

2'NCİ BAŞBAKANLIK KUPASI YILMAZ VURAL'DAN

Yeşil beyazlılar 2'inci kez Başbakanlık Kupası'nı müzesine götürürken takımın başında Yılmaz Vural bulunuyordu. Bursaspor'da Sabri Kiraz ve Raşit Çetiner, yeşil beyazlıları 2'nci ligden 1'inci lige çıkararak kupa kazandıran teknik adamlar arasında yer aldı.

50 YILIN EN ÖNEMLİ KUPASI ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN

Bursaspor tarihinin en önemli kupasını ise süper ligde 2009-10 sezonunda tarihi şampiyonlukla kazanan Ertuğrul Sağlam oldu. Sağlam kazandığı kupa ile Bursaspor tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

EN İSTİKRARLISI SAĞLAM

Bursaspor 50 yıllık tarihinin en istikrarlı teknik adamı ise 3.5 yıl aralıksız olarak takımın başında kalan başarılı teknik patron Ertuğrul Sağlam oldu. Sağlam ile birlikte ligde şampiyonluk yaşayan yeşil beyazlılar, 3,5 sezonda lig tarihindeki en iyi dereceleri elde etti.

EN ÇOK MAÇA ÇIKAN TUCALTAN

Yeşil beyazlı takım tarihinde en çok maça çıkan teknik direktör ise 226 maçla Muhtar Tucaltan oldu. Tucaltan'ı 175 maçla Nejat Biyediç takip ederken, Biyediç'in ardından ise yeşil beyazlılarda en çok maça çıkan teknik adam Kemal Ömeragiç oldu. Ömeragiç de yeşil beyazlılarda 169 karşılaşmada görev aldı. Bursaspor ile birlikte 159 maça çıkan Ertuğrul Sağlam ise 3 teknik adamı takip ediyor. 


EK(İA/Aİ)