Kısa süre önce bazı yayın organlarında TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in bir sohbet sırasında, "Ben olsaydım Fenerbahçe Devler Ligi’ne giderdi" dediği öne sürüldü. Trabzonspor bu sözlere sert tepki gösterirken, Demirören federasyonun resmi sitesinde bu sözleri söylemediğini açıkladı. Bu açıklama, Trabzonspor'un internet sitesinde de yer aldı. Bu gelişmelere rağmen Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Demirören’in o sözleri söylediğine inandığını söyledi. Yener, şöyle konuştu:

"Bu söylemlerin bir sohbet anında yapıldığını tahmin ediyorum. Her ne kadar federasyon sitesinde yalanlansa bile bu söylemlerin bir kısmının yapıldığı düşüncesindeyim. Türkiye’de bazı şeyleri söylerken konumunuza bakacaksınız. Hukuk devletinde yaşıyorsak geçerli olanın hukuk kuralları olması lazım. Kişilerin, 'Ben olsaydım böyle olurdu şöyle olurdu' deme hakları yok. Demokratik ülkelerde bunlar son derece ilkel düşünceler. Demokratik ülkelerde geçerli olan hukuk kuralları, kurumların koymuş olduğu kurallar, prensipler ve yasalardır. Bunun dışındaki söylemleri ben son derece yanlış buluyorum. Umarım söylenmemiş olsun."

"HEDEFİMİZ İLK YARIYI ZİRVEYE YAKIN BİTİRMEK"

Yener, Trabzonspor'un da durumunu değerlendirirken, bu sezon ilk kez deplasmanda galibiyet elde ettiklerini, ayrıca iki maçtan üst üste galibiyetle ayrılmalarının morallerini düzelttiğini anlattı. Yener, şöyle dedi:

"Moralli bir haftayı geride bıraktık. Bizim için önemli bir hafta ve önemli bir üç puandı. Bundan sonraki haftalarda galibiyet serisine devam etmeliyiz ki Orduspor galibiyetinin bir anlamı olsun. Alacağımız galibiyetlerle ilk yarıyı zirvede veya zirveye yakın bitirmek hedefindeyiz. Şu anda liderin 12 maçta 14 puan kaybı var. Bu oldukça önemli bir kayıp. Eski yıllarda rastlanmayan bir durum. Her takım, her takımı yenebilecek güçte. Lig yarışı artık bu boyutlarda devam edecek. İçeride ve dışarıda sonuçlar çok fark etmiyor. Galatasaray’ın sahasında yenilmesi buna bir örnek. Bundan sonraki maçlarda bu tür sürprizlere hazır olacağız demektir. İyi mücadele eden, kalitesini mücadelesiyle pekiştiren takımlar mutlaka galip ayrılacaktır. Amacımız bundan sonra kalitemizi sahadaki mücadele ile birleştirip galibiyet serisine devam etmek. Umuyorum bundan sonra her şey bizim istediğimiz gibi geçer."

"BU ÜLKEDE HAKEM KOLAY YETİŞMİYOR"

Genel Sekreteri Hasan Yener, Türk futbolunun geri gittiğini ve hem medyanın hem de futbolun içinde olan kişilerin bu  gidişi körüklediğini söyledi. Yener, şöyle devam etti:

"Caner, sahadan atılan ilk oyuncu değil. Hakeme hakaret eden futbolcunun atılması olayında eleştirilecek olan futbolcudur. Hakem olmamalı. Caner’in yaptığı bu yanlışı medya kuruluşları, televizyon programlarında yorum yapanlar eleştirecekken, maalesef zor hakem yetişen bir ülkede elit seviyeye gelmiş bir hakemimizi eleştiriyorlar. Bunun son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Bursa maçında son dakika attığımız nizami gol verilmedi, puanımız gitti. Diğer maçlarda puan kayıplarımız oldu. Türk futbolunun geleceği açısından hep susmayı ve bu kurumlara güvenmeyi tercih ettik. Bundan sonraki tavrımız da bu olacak. Ama bazı kişiler de kendi başarısızlıklarını, başka kanallara yönlendirmemeli, kendilerini camiada önemli kılma adına yaptıkları yanlışları sürdürmemeli. Medyayı da, görsel basındaki yorumları da son derece yanlış buluyorum. Artık olaya sahada yapılan yanlışlardan çok işe eş, çocuklar girmeye başladı. İş aile boyutuna getirilmeye başlandı. Bu son derece yanlış bir tutum. Ülkede kolay hakem yetişmiyor. Bunlara hep beraber sahip çıkacağız."

BU MEMLEKETTE HUKUK VARSA

Genel Sekreteri Yener, Aykut Kocaman’ın şike sürecinde yapılanlarla son olayları örtüştürmesini de son derece yanlış bulduğunu, şike sürecinin tek mağdurunun Trabzonspor kulübü olduğunu söyledi. Yener, 2010–11 kupasının mutlaka Trabzonspor müzesine geleceğini öne sürdü.

BİZİM YAPAMADIĞIMIZI UEFA YAPSIN

Kulüp olarak taraftarların 24 Kasım’da UEFA merkezi önünde yapacakları eylemi desteklediklerini ifade eden Yener, "Herkes İsviçre’deki eylemde yerini alacak ve Trabzonspor’un hakkını UEFA’ya daha iyi duyuracaktır. UEFA disiplin kurulunun bir an önce bu kararını vermesini ve Türkiye’de futboldaki yanlışların bu şekilde düzelmesini istiyoruz" diye konuşti. Yener, 3 haftadan bu yana seyircilerin rağbet etmedikleri pazartesi günü maç oynatılmalarını eleştirdi.



ÖA(TM/AÖ)