Perşembe sabahı Yargıtay'ın resmi twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Yargıtay 5.Ceza Dairesi'nin E:2013/16791 ve K:2014/516 sayılı dosyasına (Kamuoyunda Şike dosyası olarak bilinen) yapılan itiraz talepleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmiştir. Dosya bugün mahalline gönderilmek üzere postaya verilecektir."

Başsavcılık dosyayı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Daha sonra Aziz Yıldırım'ın infaz süreci başlayacak. İnfaz Savcılığı, Yıldırım'ın da aralarında olduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayacak ve gerekenler için yakalama kararı çıkaracak.

Aziz Yıldırım 2 Temmuz 2012'de, "Şike, teşvik ve rüşvet vermek, örgüt kurmak" suçlarından toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay da Yıldırım'a verilen cezayı 17 Ocak 2014'te onamıştı.

Denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşürülecek Yıldırım 26 ay hapis yatacak. Yıldırım ise "adil yargılanmadığı" gerekçesiyle iki ay önce Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

Fenerbahçe hisselerinde düşüş


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama sonrası Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hisseleri düşüşe geçti. Kulübün hisseleri bir ara 35,85 liraya kadar geriledi, ilk seansı yüzde 3,58 düşüşle 36,35 liradan tamamladı.