Atatürk Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda yarın akşam kendi sahasında İskoçya'nın Saint Johnstone takımıyla oynayacaklarını söyledi. Sakatlanıp 4 ay sahalardan uzak kalacak olan kaptan Sezgin'in dışında eksik futbolcularının bulunmadığını, ancak yeni transferlerin takıma uyum sağlamaları için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Yanal konuşmasını şöyle sürdürdü: "37 yıl aradan sonra ilk Avrupa Kupası heyecanıyla seyircimizle buluşacağız. Bu bizim için ayrı bir heyecan. 37 yıllık ara bizim için artık araların olmaması gereken yılların arka arkaya geleceği bir dönem olmasını dileyerek başlıyoruz. Bundan sonra Eskişehirspor her dönemde Avrupa'da olmak ve Avrupa yarışında seyircisiyle birlikte bu kulvarda koşmak isteyecek. Amacımız, hedefimizden bir tanesi o. Böyle bir hedefe başlıyoruz."

Hedeflerinin zor bir yol olduğunu bildiklerini ifade en Kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor'un tüm rakipleriyle başa baş mücadele edebileceğini söyledi. Yanal şu şekilde konuştu: "Zor yolda rakiplerimiz içerisinde oynayacağımız İskoçya liginin takımlarından bir tanesi. Ne olursa olsun İngiltere futbolu, İskoç futbolu. Bugün kültürlü, alt yapısı olan çok eski geleneği ve kültürü barındırıyor. Rakibimizle oynayacağımız karşılaşmada öncelikle onlara iyi bir ev sahipliği yapmak ve gerektiği gibi ağırlamak ve Eskişehir'in taraftarının ne kadar kültürlü ve donanımlı olduğunu göstermek, bir taraftan da onları futbolumuzla, oyunumuzla geçmek olacaktır. Bundan sonraki turlar kolay olmayacak. PSV gibi, Liverpool gibi güçlü rakiplerin olduğu bir seri bizi bekleyecek. Eskişehirspor'un her rakiple başa baş oynayacağı ve gruplara kalmak için önümüzde kalıcı bir yol olduğunu düşünüyorum. Bu konuda mücadelemizin, oyuncularımızın kalitesiyle yürüyeceğini düşünüyorum. Çünkü bir taraftan Türk futboluna olan misyonumuz var. O a şuanda 11'inci sıradayız Türk futbolu her geçen gün Avrupa'daki sıralamada alacağı puanlarla bir üste tırmanmak durumunda. Bunun bilinci içerisindeyiz. Alacağımız puanlarla ülke futboluna kazandıracağımız sürekliği de bir taraftan sorumluluk içinde düşünüyoruz. 70'li yıllardaki Türkiye değiliz. O yüzden bu misyonu taşıyarak ülkemizin 12'inci, 13'üncü sıraya düştüğünde Şampiyonlar Ligi'ne direk katılacak takımımızın da olmadığını düşünecek olursak bu bize oldukça önemli bir sorumluluk da yüklüyor. Bu sorumluluk bilinciyle de ülkemize bunu, bu sıralamayı yükseltecek sonuçlarla buraya devam etmek istiyoruz. Dolayısıyla oyuncularımıza olan güvenimiz, şuanki ahengimiz, şuandaki futbol endüstrisinin oluşturduğu gücün de farkına vararak Eskişehirspor'u bundan sonraki her yılda bu kulvarda koşacak bir ekip halinde planlıyoruz."

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'dan sonra Atatürk Sadyumu'nda bu kez İskoçya'nın Saint Johnstone takımının Teknik Direktörü Steve Lomas basın toplantısı düzenledi. Lomas yarın akşam oynayacakları Eskişehirspor maçı ile ilgili olarak, "Bu maçı dört gözle bekliyoruz. Biliyoruzki favori karşı takım. Ama biz İskoçya'da karşı takımın favori olduğumuz maçlarda neler yapabileceğimizi gösterdik. Eskişehirspor'u da izledik. Taraftarlarına da çok büyük saygı duyuyoruz. Kaliteli futbolcuları var iyi bir takımlar" dedi.

 

HT (EK/RT)