YABANCI SAYISI 3 OLMALI


Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig takımlarının ilk 11’ine yeni dönemde sadece beş yabancının girebileceğini bildirdi. Bu girişimin ardında duran Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ise başından beri ‘3’ rakamını telaffuz ettiğini kaydetti.

Süper Lig kulüpleri, müsabaka listesine 8 yabancının adını yazabiliyor; ancak aynı anda 6’sını oynatabiliyor. Yurtdışından gelenlerin çokluğunun yerlilerin önünü kapattığını düşünen Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de, artık bunlardan 5’inin ilk 11’e gireceğini, 3’ünün kenarda oturacağını söyledi. Sürekli tartışma halinde olunan kademeli düşüşe Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’dan destek geldi. TFF’nin doğru bir karar aldığını belirten deneyimli hoca, “Rakam daha da azalmalı. Başından beri 3 yabancı olmasını istiyorum.” ifadesini kullandı.

    Bu konuda kriterlerin konulması gerektiğini vurgulayan Siyah-Beyazlıların teknik patronu, “Hep ‘Avrupa’da mücadele edenler etkilenir.’ deniyor; ama bugüne kadar ne oldu? Galatasaray, UEFA Kupası’nı kazandığında akılda kalan 3 yabancısı vardı. Ligden düşenlere bakın; 50-60 milyon lira borçları var. Ekonomik anlamda batarken klasman da düşüyorlar.” açıklamasını yaptı. 2014 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki Hırvatistan-Sırbistan mücadelesinde Sırpların 24’lük stoperi Slobodan Rajkovic, 22 yaşındaki orta sahası Aleksandar Ignjovski ve 1987 doğumlu forvet Filip Djordjevic’i izlediği öğrenilen Aybaba, bu hususta şunları kaydetti: “Araştırma ekibimiz ve biz sürekli takipteyiz. Stoper ve orta saha bakıyoruz. Tabii malî durumumuz belli. Yüksek maliyetlileri alma şansımız az. Gelecek sezona sakatlarımız da düzelmiş olur.”

KENDİMİ ŞAMPİYON GİBİ HİSSEDİYORUM

Bucaspor’u çalıştırırken A takıma aldığı eski talebesi Fenerbahçeli Salih Uçan’ın adı geçtiği basın sohbetinde, birçok yeteneği Türk futboluna kazandırdığı hatırlatılınca Aybaba’nın yorumu şöyle oldu: “Bundan büyük keyif mi olur? Kendimi şampiyon gibi hissediyorum.” Maddî kriz döneminde yönetimin çok iyi çalıştığına, Başkan Fikret Orman ve kurmaylarının iyi bir takım oyunu sergilediklerine dikkati çeken Aybaba, “Bugünleri atlatırlar. Kulübün 15-20 günde batacağını iddia ediyorlardı. Şimdi nerelere geldik.” diye konuştu. İnönü’nün yeniden inşası aşamasında maçlarını oynayacakları stat için Olimpiyat’ın gündeme geldiği hatırlatılınca tecrübeli taktisyenin ağzından şu cümleler döküldü: “Atatürk Olimpiyat Stadı soğuk bir yerde. Sadece havası değil, atmosfer de oluşmuyor. Bütün alternatifler masaya yatırılacak. Sonuç çıkmazsa, istemediğimiz şeyleri de yapabiliriz. İstanbul dışı da olabilir.”