Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nun bitişiğindeki Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne ait tenis kortlarında 4- 10 Hazıran tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye'den 11 sporcunun yer aldığı turnuvaya, 16 ülkeden 51 sporcu katıldı. Türkiye Tenis Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi Fırat Balkis, Fransa, İspanya, Rusya, Gürcistan ve Türkiye'de eş zamanlı yapılan uluslararası tenis turnuvasına ev sahipliği yapmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Balkis, Ağrı'nın ilk kez bir turnuvaya ev sahipliği yaptığını belirtti. Fırat Balkis, "Ağrı'da 2008- 2010 yılları arasında Vali olarak görev yapan Mehmet Çetin, kent halkını tenis ile tanıştırdı. Kortlar o dönemde yapıldı. Çetin, konuşma güçlüğü çeken 4.5 yaşındaki kızı Beyza Çetin'le ilgilenmek için emekliğini istedi ve Ağrı'dan ayrıldı ama tenis aşısı iyi tuttu. Ağrı Tenis ve Yüzme Kulübü'nün Türkiye Tenis Federasyonu düzenlediği turnuvada para ödülü tüm sporcular arasında eşit olarak dağıtıldı. Turnuvada Avusturyalı Jennie Pretner'ı finalde eleyen Başak Eray birinci oldu. Ağrı yakın bir zamanda atletizimde olduğu gibi tenis sporunda da söz sihibi olacak" diye konuştu.

Turnuva sonrasında birinci olan Başak Eray'ın kupasını Vali Yardımcısı Özkan Demirel, ikinci olan Jennie Pretner'in kupasını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim verdi. Vali Yardımcısı Demirel Ağrı da böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Dünyada tanınmış sporcuların katıldığı uluslararası turnuvanın Ağrı'ya önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Tenis ve Yüzme Kulübü Başkanı Kasım Kaya, 9- 14 Eylül tarihleri arasında uluslararası yeni bir turnuvanın da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan tenisçi kızların maçtan sonra kortların hemen yanındaki futbol sahasında mini etekleriyle kültür fizik hareketleri yapmaları ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Sahada antrenman yapan bazı atletlerin meraklı gözlerle tenisçileri izledikleri dikkatlerden kaçmadı.