Başkan Karabıyık; ''Sahalarda şiddet ve çirkin tezahüratlara yönelik, disiplin mevzuatımızda yaptırımlar var. Özellikle futbol alışkanlıklarını sürdüren bazı kulüp taraftarlarının geldiği müsabakalarda zaman zaman, malesef hadiseler yaşayabiliyoruz ve yaptırımlarda uyguluyoruz. Çözüm olarak kulüplere üç beş kendini bilmez taraftarda diyemeyeceğim çünkü inanın spor müsabakasını dahi izlemiyorlar. Zaman zaman futbol taraftarı futbol izleyicisi denilen kişilerin futbol seyircisi olduklarınada inanmıyorum. Onlar sadece Holigan? Futbol müsabakalarındada müsabakayı izlediklerini, müsabakaların zevkini ve tadını çıkarmak için müsabaka alanlarına gittiklerine inanmıyorum. Tek dertleri çirkin tezahürat ve mümkün olduğunca şiddete yönelik bazı gösteriler ortaya koymak. Bunlar taraftar falan değil. Bunlar holigan, onlar bu şekilde deşarj oluyor. O şekilde belkide pisikolojik olarak bazı rahatsızlıklarını bu şekilde gideriyorlar diye düşünüyorum. Sayılarıda pek fazla olmayan ve bana göre tüm Türkiye'de 3-5 bin kişinin üzerinde olmayan, zaman zaman onların yanına katılanlarla sayıları 5-6 bini bulan kişiler. Bunlara koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Spor Teşkilatı Federasyonlarının bunlara teslim olmasınıda anlayabilmiş değilim. Teslim olmayacağız ve olmamalıyız. Federasyonlarıyla, kulüp yönetimleriyle, polisiyle, adliyesiyle ve medyasıyla hep birlikte bu insanlarla mücadele etmemiz lazım. Eğer bu saydığım taraflar birlikde bu kararlılığı göstersinler ve çok iddialı ifade ediyorum, Türkiye'de futbol alanlarında şiddet ve düzensizlik üç ayda biter. Bu kadar iddialı ifade ediyorum. Oysa biz uygulamadan ziyade habire yazılı kurallarla oynuyoruz. Sürekli olarak 5149'u değiştirelim. 5149'u 6222 yapalım, onun bazı hükümlerini değiştirelim bunlarla oynuyoruz. Bunu 5149'un değiştirilmesi sürecinde de söyledim,'' daha ne kadar uyguladıkki gerçekten yürekten isteyerek istedikki değiştiriyoruz. Çok iddialı bir şekilde tekrar ifade ediyorum. Eğer söylediğim, ifade ettiğim unsurlar hepbirlikte ve kararlılıkla çözme arzusunu, çözme kararlılığını gösterirse kuralları istisnasız olarak uygularsak üç ayda Türkiye'de spor alanlarında şiddet ve düzensizlikle ilgili birşey kalmaz.

Ama! kulüp yöneticisi hakkında işlem yapılacak olan taraftara sahip çıkma alışkanlıklarından vazgeçecek. Mümkün olduğunca o da, suç işleyen taraftarın polise teslim edilmesini sağlayacak. Federasyon yönetimleri ısrarla bunların arkasında duracak. Polis ne var üç beş konfeti attılar, kötü tezahurat yaptılar demeyecek. Polis suç işleyen kim olursa olsun alıp, gereken işlem neyse onu yapacak. Adliye acımasızca kuralları uygulayacak. Medyada bu manada gerekeni, kendisine düşeni yerine getirmesi gerektiğini,''belirtti.

''3-5 BİN KİŞİYE TÜRKİYE'DE TESLİM OLMAMIZ UYGUN MUDUR?''

"3-5 bin kişiye Türkiye'de teslim olmamız uygun mudur diyerek", Fenerbahçe-Galatasaray bayan voleybol karşılaşmasını örnek gösteren Başkan Erol Ünal Karabıyık, açıklamalarına şu şekilde devam etti; ''Müsabakada 5-6 bin seyirci vardı. 50 veya 100 Fenerbahçe 50 veya 100 Galatasaray taraftarı kisfesindeki ''Holigan'' geldi ceplerindeki maytapları çıkarıp sahaya attılar, meşale yaktılar, yazar kasa fişlerini konfeti gibi kullandılar. Eğer biz üst aramasını doğru yapmış olsak bu malzemeler girebilirmi bu salonlara, mümkünmü, hiçbirisinin girmesi mümkün olmaz. Eskişehir'de yine Fenerbahçe-Galatasaray maçı vardı. Üst aramaları tek tek yapıldı ve hiçbir olayda çıkmadı. Ne demek yasaklamak? Fenerbahçe maçına Galatasaray seyircisi gelmeyecek, Galatasaray maçına Fenerbahçe seyircisi gelmeyecek. Bu problemlerden kaçmaktan başka birşey değildir. Sadece kendimizi kandırıyoruz, problemden kaçıyoruz. Bir tarafı almayarak müsabakaları olaysızca bitirdiğimizi düşünüyoruz. Değil! sadece problemlerden kaçıyoruz. Buda problemi büyütmekten başka bir şeye yaramaz diye;''konuştu.

''TÜRK VOLEYBOLU'NDA ÇOK CİDDİ GELİŞMELER VAR''

Son üç yılda alınan başarıları değerlendiren Karabıyık, başarılıyız dedi;''Başkan Karabıyık, "Şükürler olsun işlerimiz iyi gidiyor ve iyi gitti. Son üç yılda kulüplerde Avrupa şampiyonlar ligi finali oynadık. Son iki yılda finalide kazanarak şampiyon oldu takımlarımız. Yıldız Kız Milli Takımımız hem Avrupa, hem de Dünya şampiyonu oldu. Yıldız Erkek Milli Takımımız Avrupa Gençlik oyunları şampiyonu oldu. A Bayan Milli Takımımız Avrupa üçüncüsü oldu. Arkas'ın başarıları ortada. Türk voleybolunda çok ciddi manada bir gelişme var olduğunu;''belirtti.

''HABER YAPANLARIN ÇANAKKALE'YE ANKARA'DAN UÇAK OLDUĞUNDAN HABERLERİ YOK''

Başkan Erol Ünal Karabıyık, kongre süresini değerlendirerek Federasyon hakkında çıkan haberlerle ilgili konuşmasına devam etti. Karabıyık;''Demokrasi ve demokratik yollarla seçimlerle yönetimlerin belirlendiği tüm kurumlarda ve kuruluşlarda bunlar var. Ben arzu ederimki, voleybolun güzelliğine, seviyesine yarşır seçim dönemleri yaşansın. Voleybol'a zarar verilmesin. Herkes kendi projelerini anlatsın, Yapacaklarını anlatsın. Yoksa, karalama kampanyaları sürecektir. Biryerde faaliyet varsa hatada olacaktır yanlışlarda olacaktır. Her zaman doğruyuda yaptığımızı savunur durumda değilim. İki artı bir kararında olduğu gibi. Biz bu şekilde düşünüyoruz, üç olsun serbest olsun beş olsun diyen görüşler saygı değer değilmi. Bana göre onlarda çok saygı değer görüşler. Aksi halde gelişme olmaz. Voleybol oynansın diye Çanakkale'ye erkek play-off'ları veriyorsunuz neredeyse takımlar sokakta kalıp çadırda kalaçaklara varana kadar dedikodular oluyor. Bana göre karikatür dahi olamayacak haberler yayınlanıyor tamamen taraflı. Oysa biz bu müsabakaları Çanakkale'ye vermeden önce birçok kuruluşlarla görüşmeler yaptık. Takımların hangi otellere gideceği ve kalacakları odalara kadar belli. 25 şinde şafak ayini var Anzaklar'ın. Yer yok deniliyor. Play-off'un 25 şine kalacağı belli değil. 60 yatak önceden rezerve olarak 25 ine hazır bekliyor. 8 takımın kalacağı oteller fazlasıyla hazır durumda. Bu organizasyon için, Mesafeler dile getiriliyor. Bunu yazanların Ankara'dan Çanakkale'ye direk uçuş olduğundan haberleri dahi yok. Haber olmaktanda öte bu tür iddialarda ortaya atılabiliyor. Ama, bu böyle devam edecek ve çokta ileri boyutlara gideceğindende hiç kuşkum yok. Dilerimki bu olmasın. Voleybol'a zarar verecek bir şekilde yürümesin bunlar. Daha sağlıklı, el ele bir kampanyaya gidelim. Sonuçta delegeler kendisi için, voleybol için doğru olan ne ise hizmeti yapacak olan kimse onu seçecektir;''dedi.

''2050 YILINA KADAR ADAY OLMA ZARURETİM VAR''

Son olarak aday olacakmısın sorusuna Başkan Karabıyık, ilginç ve espirili bir cevap vererek 2050 yılına kadar adayım dedi. Karabıyık; ''Ne arzu ederdiğimi sorarsanız ben, başlattığımız projeleri sürdürecek, bizim hep birlikte başladığımız yolu sonlandıracak bir adayın çıkması halinde bırakmayı gerçekten çok arzu ederdim. Kararlılıkla başlattıklarımızın arkasında duracak bir aday çıkarabilseydik ve inansaydık bu projeleri devam ettireceğine bende dinlenme ihtiyacım olduğunu düşünüyorum düşünürdüm. Ancak! bugün bu görünmüyor. Benim kulağıma gelenlerde, bizim yaptıklarımızın tamamen bozulacağı yönünde kampanyalarını sürdürüyorlar. Yabancı kısıtlamasından tutunda, Türkiye Voleybol Federasyonu voleybol lisesi uygulaması, spor lisesi uygulamasına varana kadar pekçok şeyin bir anda ortadan kaldırılacağı gibi, bizim ektiğimiz filizlerin yolunup atılacağı gibi bir görüntü var. Hal bu şekilde olunca tabi, çokta buna müsade etmek gibi bir düşüncede olamadığımı söyleyebilirim. Bu tartışmalar sırasında geçen sene söylemiştim 2050 yılına kadar adayım diye heralde o sözümüzün arkasında durma zarüreti var bu dönem,''


EA(UD/FG)