Süper Lig’in ilk maçında deplasmanda Karabükspor ile 1–1 berabere kalıp UEFA Avrupa Ligi play off turunda oynadığı Videoton karşısında sadece 1 isabetli şut atan Trazonspor, sezonun henüz ilk haftalarında karıştı. Taraftarlar özellikle forvet transferi yapmadığı için eleştirdiği yönetimi istifaya davet ederken, karşılaşmanın sonlarına doğru stadyumu terk eden Başkan Sadri Şener’in forvet transferinin bitirilmesi için yurtdışında bulunan Genel Menajer Giray Bulak’a talimat verdiği öğrenildi.

Şenol Güneş’e de özellikle Karabükspor maçında takımı uzun süre forvetsiz oynattığı, Videoton karşılaşmasında da Macarların kurduğu katı defansı açacak çözümler üretemediği için tepki gösteren taraftarlar, internette yaptıkları yorumlarda teknik kadro ve yönetimi adeta topa tuttu.

ELİMİZDEKİLERLE NE YAPARSAK

Şenol Güneş'de transfer yapılıp yapılmamasının Videoton karşısındaki oyunla bir alakası olmadığını vurgulayarak şöyle dedi:

"Zaten transfer olmuyorsa^, olmuyordur. Bu, günlük bir konu değil. Transfer olmayabilir de. Elimizdekilerle ne yapabiliriz, onun peşindeyiz. Yönetim de almak istiyor. Almadı diye herkesin konuşmaya, eleştirmeye hakkı var ancak elimizdeki oyuncuları da yok sayamayız. Eğer sahadaki oyuncuya tepki gösterirseniz kimi alırsanız alın. Transfer yapılmadı diye diğer oyuncuları suçlarsak onlara haksızlık etmiş oluruz."

TARAFTARI DA ELEŞTİRDİ

Taraftarların oyunun son bölümünde yönetimi istifaya davet etmesiyle ilgili bir değerlendirme de yapan Şenol Güneş, bu konuda şöyle dedi:

"Doğru değil, şık değil. Kendi sahanızda ilk müsabaka oynanırken içinizdeki kazanma hırsını korumanız önemli. Tepkiyi de seyircinin kazanma hırsından kaynaklanan kontrolsüz tepki olarak değerlendirmek gerekir. Seyirci baskısı genelde olumluydu. Sona doğru bu olumluluklarını onlar da kaybetti. Bunlar doğru deği. Daha akılcı oynamak gerekiyor. Rakip daha akılcı oynadığı için berabere kaldı. Biz o sabrı gösteremedik. Ama yapılanı doğru bulmuyorum."

ZOKORA UMUTLU

Trabzonspor’un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora ise maçı değerlendirirken şunları söyledi:

"Bugün karşımıza tamamıyla defansif oynayan bir takım vardı. Hep geriye yaslandılar. Onların oyun stratejisi buydu. Bize alan bırakmadılar. Kaybedilmiş bir şey yok. İç sahada gol yemedik. Orada atacağımız bir gol bize turun kapısını açacak. Hala şansımız var. Bu şans orada işimize yarayacak. Orda iki takım arasında roller değişecek. Bu sefer onlar seyirci desteğini alıp üzerimize gelmeye çalışacaklar. Bu sefer biz kontra atağa dayalı bir oyun sergileyeceğiz ve orada ki maç buradakinden daha kolay geçeceğine inanıyorum."

YEREL BASIN ÇOK SERT

Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler ise bordo mavili takımın Videoton karşısındaki oyununu ve aldığı skoru sert biçimde eleştirdi. Günebakış Gazetesi, “Bu Trabzon’dan ne köy olur ne kasaba.. Trabzonspor Macar ekibi karşısında saç baş yoldurdu”, Karadeniz Gazetesi, “Fırtınanın yerinde yeller esiyor”, İlkhaber Gazetesi, “Macar kalesini fethedemedik, turu ikinci maça bıraktık”, Taka Gazetesi ise, “Avni Aker’in horozu ötmüyor.. Bugünden tezi yok forveti gidip alıp gelin.. Trabzonspor’u daha fazla küçültmeyin” başlıklarını kullandı.

KADIN VE ÇOCUKLARA BİLETLER SATIŞTA

Süper Lig’in ikinci hafta maçında Pazar günü Avni Aker’de Elazığspor’u ağırlayacak olan Trabzonspor, seyircisiz oynanacak maçı izleyebilecek kadın ve çocuklara davetiye niteliğindeki biletlerin dağıtımına başladı. Avni Aker Stadyumu’ndaki gişeden dağıtımı yapılacak biletlerin yanısıra, pembe renkli kadın ve çocuk kombine kartlarının da bu maçta geçerli olacağı açıklandı.

RÖVANŞ 21.30’DA

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi play off turu rövanş maçında 30 Ağustos perşembe günü Macaristan’da oynayacağı Videoton karşılaşmasının da Türkiye saatiyle 21.30’da başlayacağı açıklandı. Karşılaşmada ayrıca İsveç Futbol Federasyonu’ndan Martin Hansson’un görev yapacağı bildirildi.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF