Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Vasco Da Gama Yat Rallisi, Almanya, Hollanda, İngiltere, Yeni Zelanda, Tayland, Kanada, İtalya ve İsveç'ten 17 yelkenli ve 45 deniz tutkununun katılımıyla başladı. Alanya'dan çıkış yapan yatçılar, Gazipaşa, Bozyazı, Aydıncık ve Taşucu limanlarından sonra Güney Kıbrıs Rum Kesimi oradan da Mısır'a gidecek. Mısır'ın güneyinde Süveyş Kanalı'nı ve Kızıldeniz'i geçecek yelkenliler, Sudan, Etiyopya ve Eritre'yi ziyaret edecek. Eritre ve çevresindeki adacıkları dolaşacak olan deniz tutkunları, yeni liman ve koyları keşfetmeyi amaçlıyor.

Ralliye eşi ve 2 köpeğiyle katılan Vasco Da Gama Rallisi Organizatörü emekli elektrik mühendisi 73 yaşındaki Lodewyk Brust, rallinin Mayıs 2013'te Alanya Marinası'nda sona ereceğini söyledi. Yarışmacıların toplam 5 bin deniz mili yol kat edeceklerini belirten Brust, amaçlarının dünya barışına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas ise rallinin yarış amaçlı olmadığını, beraber hedefe ulaşmak için yapıldığını söyledi. Rallinin temel amacının yatçıların yeni yerler keşfetmesini sağlamak olduğuna değinen Ayas, "Organizasyon, turizm kenti Alanya'nın tanıtımına katkı sağlıyor. Gelecek yıllarda da ralliye ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Türkiye'den Hindistan'a seyahat eden bir grup amatör yatçının organize ettiği Vasco Da Gama Rallisi'nin ilki, 30 Ekim 2005'te 24 yatın katılımıyla Finike'den başladı ve Nisan 2006'da Hindistan'ın Goa Limanı'nda sona erdi.