Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası Eskişehir'in Sazoava Mahallesi'ndeki Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde başladı. Şampiyonaya 10 ülkeden 126'sı kadın 240 sporcu katıldı. Türkiye'nin 56 sporcu ile katıldığı şampiyona öncesi saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay ve Aydın Tetikoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise çok sayıda kişi katıldı.

Sporcuların seremoni geçişlerinin ardından yapılan müsabakalarda 400 metre bayanlar engelli yarışında Sema Apak birinciliği kazandı. Londra Olimpiyatlarına da katılacağını belirten Apak, orada da başarılı olacaklarına inandığını kaydetti. Fatih Eryıldırım çekiç atmada birinciliği elde ederek madalyasını CHP Milletvekili Kazım Kurt'tan aldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun, Eskişehir'deki Balkan Şampiyonası'nın Londra Olimpiyatları'nın son provası olduğunu söyledi. 2008 Pekin Olimpiyatlarına 16 sporcu ile katıldıklarını anımsatan Uzun, 2012 Londra Olimpiyatlarına ise 16 dalda 33 sporcuyla katılacaklarını belirtti. Eskiden Balkan Şampiyonalarında alınan başarılara sevindiklerini söyleyen Uzun, artık Balkan ve Avrupa şampiyonalarının Türk Atletizmine küçük geldiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Eskişehir'deki Balkan Şampiyonası'na 10 ülkeden 240 sporcu katılıyor. 2 gün sürecek olan şampiyona 3 Ağustos'ta başlayıp 12 Ağustos'ta sona erecek olan Londra Olimpiyatları için son denememiz olacak. Londra'ya 16 dalda 33 sporcu ile katılıyoruz Bazı dallarda 3 sporcumuz bulunuyor. 2008 pekin Olimpiyatları'nın başarısını daha da üste çıkaracağımıza inanıyoruz. Bayrak takımımız ilk defa dünyada ilk 16 arasına girdi. Direkt yarı final koşacaklar. Bir kategori daha yükselip final koşarlarsa şaşırmam. Çünkü kızlarımız çok formdalar ve iyi çalıştılar. Sakatlık olmazsa tahmin ediyorum onlar da ilk 8'in içinde yer alacaktır. Daha önce Balkan Şampiyonalarında alınan başarılara seviniyorduk. Artık Balkan ve Avrupa küçük gelmeye başladı. Balkan şampiyonasındaki başarılar Türk Atletizmini kesmiyor. Gözümüz daha da yükseklerde."

 

EK (EK/RT)