AYSAL: "TRANSFERDE LİSTELER TAMAMLANINCA, FATİH TERİM HOCAMIZ İLE OTURUP BERABER KARARI VERECEĞİZ. 10-15 GÜN İÇİNDE TEKNİK EKİP İLE YÖNETİM NİHAİ KARARI VERMİŞ OLACAK"


"NİHAT ÖZDEMİR, TAMAMEN HAVAYI DEĞİŞTİRMEK, ŞAMPİYONLUĞUMUZUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK VE POLEMİK YARATMAK ACELECİLİĞİ İÇİNDE SALDIRIYA GEÇTİ"


"BİZ JUVENTUS'LA OTURSAK, ANLAŞIRIZ. SORUN YOK. ŞU ANDA ÜSTÜNDE DURULMAKTA OLAN VE MÜZAKERE EDİLEN KONU, MELO'NUN KENDİ ALACAĞI PARADIR"


Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL,


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Üniversitesi'ni ziyaret etti.



Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga'yı makamında ziyaret eden Başkan Aysal, üniversitenin hatıra defterine bir yazı yazdı. Öğrencilerle söyleşi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aysal, transfer çalışmalarının geçen seneye nazaran çok daha disiplinli sürdürüldüğünü ifade ederek, "Niyetimiz parça parça isimler açıklamak değil. Listemiz tamamlandıktan sonra yetkili arkadaşlarımızın size açıklama yapmasını planlıyoruz. Transfer çalışmalarını uzatmak istemiyoruz. Çalışmalara başladık. Listeler tamamlanınca, Fatih Terim hocamız ile oturup beraber karar vereceğiz. Onun tercihleri çok önemli. Biz de bütçe olarak, ticari olarak, diğer konularla ilgili olarak görüşlerimizi ortaya koyup, bir birleşme sağlarsak, isimler üzerinde mutabakat sağlanmış olacak. Görüşme tarihimiz şu anda belli değil. Ben çalışmanın tamamlanmasını bekliyorum, ama tahminim 10-15 gün içinde bu iş gerçekleşir. 10-15 gün içinde teknik ekip ile yönetim nihai kararı vermiş olacak. Çok iyi ve derinliği olan bir ekip Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek. Rakiplerimize karşı başımızı eğecek bir durumumuz olmayacak" dedi.



Kadroda yıldız isimler olup olmayacağı sorusuna, "Yıldız isimlere her zaman ihtiyaç var. Renklerimizin parçası oluyorlar ama özellikle genç kadrolar tercihimiz" yanıtını veren Ünal Aysal, kendisinin transfere direkt müdahalesi konusunda ise "Ben Galatasaray'ın başkanıyım. Bana düşen her türlü görevi yaparım ama önceliğim arkadaşlarımın bu işleri bitirmesi. Benden yardım isterlerse, gayet tabii müdahale ederim. Şu anda ekip gayet güzel çalışıyor, iyi götürüyor. Gerekirse ben her zaman devreye girmek için hazır bekleyen bir gücüm" ifadelerini kullandı.



Ünal Aysal, Galatasaray'ın bu sezon ligde elde ettiği şampiyonluğun kupasıyla öğrencilerin karşısına çıkarak, söyleşiye katıldı. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan Aysal, kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı'nın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması konusuna değindi. Göreve gelmelerinden itibaren hep yurt dışı başarı isteklerini vurguladıklarını anlatan Aysal, "Bayan voleybol takımımızın Şampiyonlar Ligi'ne kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Bu sezon futbolda Şampiyonlar Ligi'ni yakaladık, şimdi buna bayan voleybol da eklendi. Hedefimiz, erkek basketbol takımının da Avrupa Ligi'nde mücadele etmesi" dedi.



Galatasaray Medical Park'ın THY Avrupa Ligi'nde 3 yıl üst üste oynaması konusunda Avrupa Ligi CEO'su Jordi Bartemeu'dan söz aldığını aktaran Aysal, "Ancak bunun için sezonu şampiyon tamamlamamızı istediler. Eğer Beşiktaş Milangaz'a elenirsek, bu hayalimiz suya düşer. İnşallah böyle bir şey olmaz" şeklinde görüş belirtti.



Bir öğrencinin sorusu üzerine, eski Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'le bir televizyon programında girdikleri diyaloğa değinen Aysal, "Özdemir'in, bilinçli olarak polemik yaratmak istediğini" söyledi.



Kendisinin, Özdemir'in programa telefonla katılacağını bilmediğini dile getiren Aysal, "Nihat Özdemir'in bağlanması benim için de sürpriz oldu. İkinci beklemediğim şey de bu kadar sakin birinin takındığı tutumdu. O gün tamamen havayı değiştirmek, şampiyonluğumuzun üstünü örtmek ve polemik yaratmak aceleciliği içinde saldırıya geçti" diye konuştu. Özdemir'e gereken şekilde cevap verdiğini aktaran Aysal, kupayı hiçbir zaman soyunma odasında almayı düşünmediklerini anlattı.



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile aralarındaki gerginlik konusunda yöneltilen soruya, esprili bir şekilde, "Bunun cevabını verdiğim için 21 gün hak mahrumiyeti aldım. Bir 21 gün daha almamı istiyorsanız cevap vereyim" yanıtını veren Aysal, "Galatasaray'ın suçsuz olmasına rağmen Avrupa kupalarına katılamama riski var. TFF, 16 kulübü birden oyuna getirip PFDK'ya gönderdiğinde, 'ya hepsi ceza alsın ya da hiçbiri almasın' diye düşündü. Biz hemen itiraz ettik. O zaman da 'Size ceza gelmeyecek merak etmeyin' dediler. O günden sonra da federasyonla ilişkilerimiz bozuldu. Bu bizim affedemeyeceğimiz bir şey. Biz bu politikaların neden denendiğini ve nereye gideceğini biliyoruz. Böyle şeyleri affetmeyiz. Bu tutumumuz da devam edecek. Verilen 21 gün ceza ile bu iş geçiştirilmez" diye konuştu.



Kulübün mali konularıyla ilgili olarak, 1 yıl önce 328 milyon dolar borçla görevi aldıklarını anlatan Aysal, şu anda yüzde 20 oranında borcu azalttıklarını, gelecek mart ayındaki mali kongre öncesi de borcu 120 milyon dolar seviyesine indirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Beşiktaş'ın maçlarını Türk Telekom Arena'da oynama isteği olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, kendilerine bu yönde hiçbir talep gelmediğini ve bu konuda yönetim olarak bir tutum belirlemediklerini aktaran Aysal, konunun zaman içinde nasıl gelişeceğini görmek gerektiğini dile getirdi.



Aysal, Juventus'tan kiralanan ve Galatasaray'da başarılı bir sezon geçiren Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun durumuna açıklık getirirken, asıl müzakere edilen şeyin Melo'nun alacağı ücret olduğunu açıkladı.



Melo'nun çok iyi bir futbolcu olduğunu ve takıma büyük katkı sağladığını ifade eden Aysal, "Şahsen benim sevdiğim bir oyuncu. Devam etmesini isterim. Bir yandan şunu da düşünmeniz lazım, böyle bir ekip içinde maliyeti diğerlerinin iki misli bir oyuncu oynattığınızda, bunu devamlı yapamazsınız. Diğer oyuncular için denge bozulur. Oyuncumuzun biraz daha fedakarlık etmesi gerekiyor aldığı rakamlarda. Biz Juventus'la otursak anlaşırız. Sorun yok. Şu anda üstünde durulmakta olan ve müzakere edilen konu, Melo'nun kendi alacağı paradır" diye konuştu.



Söyleşinin ardından sarı-kırmızılı yöneticiler, yönetim kurulu toplantısı için başka bir odaya geçerken, öğrenciler Ünal Aysal ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.