Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, organizasyon direktörü Mehmet Yılmaz, asbaşkan Murat Ak ile eski emniyet müdürlerinden Natık Canca, Rixos Downtown Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Bu yıl 19'uncusu düzenlenen kupa mücadelesinin 17-18 Mart tarihlerinde yapılacağını belirten Fatih Uysal, şöyle dedi:

"Müsabakalara Türkiye'den başka 13 ülkeden 374 sporcu katılacak. Bu kupa, 2016 yılında yapılacak olimpiyat oyunları için ümit milli takımın hazırlık çalışmaları anlamında büyük önem taşıyor. 18 Mart Pazar akşamı sona erecek müsabakaların ardından isteyen ülkeler, 19-21 Mart tarihleri arasında yapılacak ortak çalışma kampına da katılabilecek. Grand Prix yarışlarının Antalya'da yapılması için de temaslar sürüyor."

Nazım Canca'nın oğlu Natık Canca ise emniyet teşkilatında uzun yıllar üst düzey yönetici ve judo federasyon başkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bir emniyet mensubu olan babam Nazım Canca, Türkiye'de judo sporunun gelişmesinde önemli rol oynamıştır. O benim hem babam, hem de hocam. Çünkü ben judoyu ondan öğrendim. Ben babamın adına düzenlenen bu organizasyona ömrümün yettiği kadar destek vereceğim. Bu turnuva, geleceğin olimpiyat şampiyonlarını çıkartacak. Önceki dönemerde minder sıkıntısı çekerdik. Hiç unutmam 2 tane olimpik minder sahibi olmuştuk, onlara gözümüz gibi bakardık. Bizim için onlar altın değerindeydi. Bugün 70 vilayette olimpik minderler mevcut. Bugün Türkiye'deki minder sayısı judo sporunun geldiği noktayı göstermektedir."