Berdan Barajı Toy Bahçesi'nde düzenlenen törende, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile SEV Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dumanlı hazırlanan protokolü imzaladı.

Tarsus Yarı Maratonu'nun Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, "Tarsus, her ne kadar ilçe olsa da, biliyorsunuz her alanda illerle boy ölçüşüyor. İllerin organize etmeye korktuğu, cesaret edemediği ve başaramadığı pek çok organizeyi hayata geçiriyor. Pek çok alanda bunu yaşıyoruz ve tüm Türkiye'ye gösteriyoruz. Bu anlamda, 8'inci Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu çok özel ve çok önemli bir projedir. Bu organizenin gerek Tarsus'un tanıtımında, gerekse Türkiye'nin tanıtılmasında çok önemli yeri vardır. Belediyemiz ve SEV çok önemli katkı sağlıyorlar. Madem ki Türkiye'nin tanıtılmasında önemli bir etki yapıyor, önümüzdeki yıllarda Başbakanlık tanıtımı fonundan da buna destek verileceğini düşünüyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Herkesin bu organizeyi sahiplenmesini istiyoruz" dedi.

Geleneksel hale gelen Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun dünya çapında bir tanıtım olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bugüne kadar gösterdikleri gayretlerden dolayı bu işte mutfakta çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm Tarsusluların kente olan borcunu ödemek için topluca sahip çıkması gereken bir olay. Gerçekten geleneksel hale gelmiş, bu yıl 8'incisini düzenleyeceğimiz Tarsus Yarı Maratonu artık tüm dünyada adından bahsedilen bir maraton" diye konuştu.

Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dumanlı ise, "Tarsus'un suyunu içmiş, yemeğini yemiş birisiyim. Bu spor organizasyonu dünya çapında bir etkinliktir. Bizde burada üzerimize düşen görevi zevkle yapıyoruz. Bizim sponsorluğumuzun 3'üncü yılı, ama Tarsus var oldukça, biz destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

400 Bin Lira bütçeli olduğu açıklanan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun protokolü konuşmaların ardından imzalandı.