Tarsus Kaymakamlığı'nın destek verdiği, Belediye, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ana sponsorluğunda bu yıl 8'incisi düzenlenen 21 kilometrelik 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na 16 ülkeden 1200 sporcu katıldı. Maratonun yanı sıra halk koşusuna da çok sayıda vatandaş birinci gelebilmek için mücadele verdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın startını verdiği maratonda, erkekler ve bayanlarda kategorisinde Etiyopyalı atletler birinciliği elde etti.

Erkeklerde Gebretsadik Abraha Adilhane 1.02.19 derecesiyle, bayanlarda ise Bayesa Atseda Tesena 1.09.37 derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı.

Erkeklerde Etiyopyalı Gebretsadik Abraha Adilhane 1'inci, Tigabu Gebremayan Asefa 2'nci, yine Etiyopya'dan Tesfeya Girma Belek 3'üncü oldu.

Bayanlarda ise Etiyopyalı Bayesa Atseda Tesena 1'inci, Zinash HayileTola 2'nci olurken, İstanbul Kasımpaşa'dan katılan Ümmü Kiraz 1.21.18 derecesiyle üçüncü oldu.

Tarsus'un uluslararası, örnek bir maraton düzenlediğini belirten Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu çok önemsediklerini belirterek, "Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek ender ülkeler var. Gerek ülkemizde gerekse dünyada bu tür organizasyonlar gerçekleşmiyor. Bu bağlamda maratonu organize eden herkese teşekkür ederim" dedi.

Tarsus'un organizasyona ev sahipliği yapıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, "Tarsus her alanda iddialı olduğunu düzenlediği Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ile göstermiştir. Önümüzdeki yıl halk koşusuna daha çok ilgi sağlamamız gerektiğini gördük. Bu yönde gelecek yıl çalışmalarımız olacak. Tarsus'u tanıtmak için uluslararası bir spor etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise şunları söyledi: "16 ülkeden çok sayıda sporcunun katıldığı maratonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl kent ve bölgenin ilgisini de bekliyoruz."