Filistin İçin Boykot Girişimi ve Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen), Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı UEFA toplantısı öncesi, İsrail'e 21 yaş altı futbol turnuvası verilmesini protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Taksim Meydanı'nda toplanarak, UEFA Genel Kurulu'nun yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi'ne yürüyen grup "Sporda da Filistin Halkının Yanındayız, İsrail Yönetiminin Karşısındayız" yazılı pankart açtı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki açıklamaya Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi ve Tekyumruk, Beleştepe, Buca İstasyon, DEV Nuretepeliler, Forza Livornolular, Kara Kızıllar, Kartalspor Boranlar, Sol Açık FenerbahCHE, Ya Basta Viya Göztepe gibi taraftar grupları katıldı.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Başkanı ve Galatasaraylı eski futbolcu Metin Kurt, ''Avrupa Futbol Birliği (UEFA) 2013 yılında yapılacak olan 21 yaş altı futbol turnuvasını düzenleyeceği yer olarak İsrail'i uygun buldu. UEFA'nın bu kararı, Avrupa ülkesi olmayan işgalci, siyonist ve insan haklarına saygılı olmayan İsrail yönetimi için bir ödüldür'' diye konuştu. Düzkan turnuvanın İsrail’de yapılmaması çağrısının statlardan yükseltileceğini de sözlerine ekledi.