Son tarih 25 Haziran

TFF, şike ve teşvikle ilgili Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararlarını da UEFA’ya gönderdi. UEFADisiplin Kurulu’nun, 25 Haziran’dan önce cezalarla ilgili beklenen açıklamayı yapacağı bildirildi

02:30 | 13 Haziran 2012
Son tarih 25 Haziran

Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin Kurulu’nun şike ve teşvik cezalarından sonra Tahkim Kurulu’nun gerekçeli kararını da UEFA’ya gönderdi.


3 Temmuz 2011’den bu yana yaşanan şike ve teşvik sürecinin sportif değerlendirmesini tamamlayan federasyon, son prosedürü yerine getirdikten sonra rotasını UEFA’ya çevirdi.


Gerekçeli kararın tercüme ettirilmesinin ardından şike ve teşvikte adı geçen kulüpler hakkındaki kararını verecek olan UEFA Disiplin Kurulu’nun 25 Haziran’dan önce beklenen açıklamayı yapacağı bildirildi. Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi kura çekimi öncesi organizasyonlarda yer alacak takımları belirleyecek UEFA’nın, Türkiye değerlendirmesini şike soruşturmasında sportif ceza alan kulüp yöneticileri üzerinden yapacağı bildirildi.


Geçen yıl TFF kanalıyla Fenerbahçe’yi, Şampiyonlar Ligi’nden men eden UEFA’nın, şike cezalarında kulüpler ve şahısların ayrı tutulmasına karşı çıkması, üç yöneticisi ceza alan sarı-lacivertli kulübe yeni bir ceza olasılığını artırdı.


Federasyon kaynaklarından sızan bilgilere göre UEFA’nın, Fenerbahçe’yi en az 1 yıl daha Avrupa kupalarına almamama ihtimali bulunduğu bildirildi. Cezaları Tahkim Kurulu tarafından kaldırılan ya da değiştirilen futbolcu, teknik adam ve menajerleri nedeniyle Gençlerbirliği, Sivasspor ve Eskişehirspor’un da risk altında olduğu ileri sürüldü.

Yönetim toplanıyor
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kısa süre önce FIFA Başkanı Blatter ve UEFA yetkilileri ile yaptığı görüşmelerinden ardından bugün yönetim kurulunu toplantıya çağırdı. Demirören’in toplantıda yönetimi bilgilendirerek son gelişmeleri değerlendireceği vurgulandı.


Toplantının bir diğer gündem maddesinin ise 2012-13 futbol sezonu planlamasının belirlenmesi olduğu belirtildi. Yayıncı kuruluşun yeni sezonda da play-off sisteminin devam etmesi yolundaki isteğine kulüplerin tamamına yakını karşı çıkarken, TFF’nin zararın telafisi için mevcut sözleşmenin uzatılması formülü üzerinde durduğu iddia edildi.


Bu arada geçen yıl genel kurulda Ankaraspor A.Ş.’nin üyeliğinin iade edilmesinden sonra yeni sezonda başkent ekibinin, Bank Asya 1. Lig’den yarışmaya devam etmesi de toplantıda ele alınacak. Bu durumda önümüzdeki sezon 1. lig 19 takımla oynanacak.