Elazığspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş, Bursaspor ve Eskişehirspor'a haksızlık yapıldığını düşündüğünü belirterek, Bursaspor'un eski futbolcusu Colins Mbesuma'ya 200 bin dolar ödediğini, ancak Federasyon ile olan koordinasyonun zamanında yapılmaması, kulüplerin yeterince kurumsallaşmaması yüzünden Bursaspor'un cezalı duruma düştüğünü vurguladı. Bülent Uygun, "Yeni federasyonun UEFA'nın bunların cezasını engelleyip, ortadan kaldırtabileceğini düşünüyorum. Türk futbolu için çok üzücü bir durum. Artık kulüplerin daha profesyonelce yönetilip, kurumsallaşması ve denetlenmesinin de en iyi şekilde yapıldığı bir sistemin gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

ELAZIĞ'DA ÇOK İŞ VAR

Bülent Uygun Elazığ'da yapılması gereken çok önemli işler bulunduğuna da değinerek, "Öncelikle tesislerin yapılması, stadyumun komple değişmesi lazım. Bununla birlikte ekonomik anlamda çok büyük sıkıntımız var. Elimizdeki bu bütçeyle takım kurulması gerekiyor. O yüzden bu zor sürecin üstesinden gelmek için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

PLAY OFF SİSTEMİ

Süper Lig'de play off sistemini de değerlendiren Bülent Uygun, Futbol Federasyonu'nun sistemi yeniden masaya yatırması gerektiğini kaydetti. Uygun, Federasyon'un play off sisteminin dezavantaj ve avantajlarını ayrıntılı olarak tahlil ettikten sonra yeniden bir karar vermesi gerektiğine işaret ederek, "İnsanlar maalesef belli şeylerden dolayı futboldan soğutuldu. Artık bu işin önüne nasıl geçebiliriz, neler yapabiliriz konusunun iyi irdelenmesi gerekiyor. Pazar-çarşamba oynanan maç yoğunluğundan yaşanan sıkıntılar vardı. Ama yeni sezonda ligin daha keyifli ve çekişmeli geçeceğini sanıyorum" dedi.

BÜLENT KORKMAZ: ALTI GÜNDE 3 MAÇ OYNADIK

Geçen sezon Karabükspor'u çalıştıran teknik direktör Bülent Korkmaz ise Süper Lig'de play off sisteminin kulüp başkanları, teknik direktör ve futbolculara tek tek sorulması, derin bir şekilde araştırılması gerektiğini vurguladı. Korkmaz, play off sisteminin ilk 8 takım için avantajlı olduğunu, hedefi olan takımlarla düşme hattındaki takımlar arasındaki maçların heyecanlı geçtiğini, buna Samsunspor-Sivasspor maçını örnek verebileceğini anlattı.

Korkmaz şöyle devam etti:

"Sivas'ın kazanmasıyla Samsun ligden düştü. En azından bir hedef olduğu için müthiş bir mücadele oldu, inanılmaz güzel bir mücadele oldu. Bunu geliştirebilirlerse olabilir ama Türk futbolu buna alışık değil. Bunun sıkıntısını zaten geçen sene yaşadık. İnanılmaz bir maç trafiği vardı. Karabük'te 6 günde 3 maç oynadığımızı hatırlıyorum. Avrupa'da bile bu kadar kısa sürede bu kadar çok oynanmıyordu. Oturup iyice düşünmek gerekiyor. Bunu futbol adamları tartışmalı. Kulüp yöneticileri ve başkanlarının çeşitli platformlardaki konuşmalarında (normal lig gibi oynansın) diye söyleniyor. Bu zaten daha önce böyle oynanıyordu. Ama takımlarda hedefler olması için bunu daha da geliştirebiliriz."

UEFA'NIN CEZALARI

Bülent Korkmaz UEFA'nın Beşiktaş, Bursaspor ve Eskişehirspor'a verdiği cezalarla ilgili soruya da "İçeriğini bilmiyorum. Medyadan takip ettiğimiz gibi kulüp borçlarından dolayı... UEFA bu konuda çok titiz. Bunu her seferinde UEFA Başkanı Platini, söylüyor. Ama Avrupa kupalarına gidecek Beşiktaş ve Bursa'nın ceza alması üzücü. Çünkü onlar bu ligde hakederek bunu elde ettiler. UEFA'ya bağlı bir kurumsanız ki, Futbol Federasyonu olarak öyleyiz, artık bunu nasıl çözecekler bilmiyorum. CAS'a gidecekleri söyleniyor. İnşallah biran önce çözerler" yanıtını verdi.


NK(SU/Aİ)