UEFA’dan yapılan açıklamada, Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) yargı birimin verdiği karar sonucunda, Beşiktaş ile Finansal Fair Play (FFP) çerçevesinde yapılan anlaşma sonrasında siyah-beyazlı ekibin finansal ihlal yaptığı belirtildi.

Beşiktaş’ın 30 Eylül 2020 tarihinde süresi dolan ödemeyi gerçekleştirmemesi nedeniyle 2021-22 sezonunda UEFA organizasyonlarından elde edeceği gelirin yüzde 15’ine el koyulacağı duyuruldu.

Açıklamada, siyah-beyazlı ekibin ödemeyi zamanında yaptığına ilişkin kanıtını 30 Haziran’a kadar sunması halinde verilen söz konusu cezanın kaldırılacağı da vurgulandı.

Beşiktaş Kulübü, UEFA'nın verdiği ceza kararının kesinleşmiş olmadığını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

“UEFA CFCB Adjudicatory Chamber (UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu - Yargı Komisyonu) tarafından Şirketimize tebliğ edilen karar göre; Şirketimizin UEFA Financial Fair Play Regülasyonunun vadesi geçmiş borçlara ilişkin hükümlerini ilgili süreler içinde yerine getirmediği, bu sebeple de 2021/2022 UEFA gelirlerimizin 15%'ine el konulacağını, ancak 30.09.2020 itibariyle tespit edilmiş olan vadesi geçmiş borçlarımızı 30.06.2021 tarihine kadar ortadan kaldırdığımız durumda ilgili yaptırımın uygulanmayacağı bildirilmiştir.
Anılan borçların, kararda ifade edildiği gibi vadesi geçmiş borç olmadığı yönündeki iddiamız ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir.

Buna ek olarak, kararda da belirtildiği üzere, karar henüz kesinleşmemiş olup CAS'a gitme hakkımız bulunmaktadır. Konuya ilişkin değerlendirmelerimiz sürmektedir.”

GELECEK SEZON UEFA'DAN NE KADAR GELİR ELDE EDEBİLİR?

Beşiktaş gelecek sezonda ligi şampiyon olarak tamamlarsa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım sağlayacak. UEFA, gruplara kalan takımlara 15 milyon 250 bin euro ödeme yapıyor. Gruplardaki galibiyetlere 2 milyon 700 bin euro, beraberliklere ise 900 bin euroluk bir ödeme yapılıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesi durumunda gruplara kalırsa 1 milyon 300 bin euro, gruplarda galibiyet alırsa 200 bin euro, beraberlikte 60 bin euro gelir etmiş olacak.

Beşiktaş'ın katıldığı lig ve oynadığı maçlara göre elde edilecek gelirlerin yüzde 15'i, 30 Haziran'a kadar ödemeyi yaptığının kanıtını UEFA'ya vermemesi durumunda kesilecek.

Reutlingen: Fenerbahçeliler yeni başkanını seçti Reutlingen: Fenerbahçeliler yeni başkanını seçti