Antalya'da yarın başlayacak U19 Avrupa Kadınlar Şampiyonası'nın basın toplantıları, Kremlin Palace Oteli'nde yapıldı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 takımın teknik direktörlerinin yer aldığı toplantıların ilkine, (A) Grubu'nda mücadele edecek Türkiye, Danimarka, Romanya ve Portekiz'in teknik patronları katıldı.

Türkiye U19 Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Taygun Erdem, konuşmasına kadın futbolunun Türkiye'de büyük gelişme içerisinde olduğunu söyleyerek başladı. Bu turnuva sayesinde kadın futbolunun Türkiye'de daha da büyük bir gelişme sağlayacağına dikkat çeken Taygun Erdem, bir gazetecinin "Evsahibi olmanızdan dolayı ekstra bir baskı hissediyor musunuz" şeklindeki sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Öncelikle baktığınız zaman bizimle birlikte Sırbistan, Romanya ve Portekiz finalist olarak ilk kez böylesine büyük bir organizasyona katılıyoruz. Geçmişimize baktığımızda kadın futbolunda yeniyiz. Ev sahipliği yapmaktan dolayı da çok mutluyuz. Çok büyük hazırlık dönemi geçirdik. Çok iyi bir takımımız var. 1994-1995 jenerasyonumuz var. Bunu açıklıkla ifade etmeliyim ki, hiç bir takımdan çekinmiyoruz. Biz de hücum ve savunma prensiplerini sahaya en iyi şekilde yansıtacağız. Kendimizi finale ilk kez kalan diğer 3 takım gibi şanslı görüyoruz. Öncelikle saygı ve centilmenliği evsahibi olduğumuz için elden bırakmayacağız."

'HEDEF OLİMPİYATLAR VE DÜNYA ŞAMPİYONASI'

1993'de TFF bünyesine alınan Kadınlar Ligi'nin gelişim aşamasını sürdürdüğünü aktaran Taygun Erdem, "Bizim en büyük hedeflerimizden biri kadın futbolunun Türkiye'de bilinirliğini sağlamak. Gelecekte Türkiye neden kadın futbolu olimpiyatları ve dünya şampiyonalarına gidemesin. Genç çocuklara futbolu sevdirmek istiyoruz. Türkiye'de kadın futbolunda 1500 sporcu, 72 takım var. Bunların içerisinde tabana yayılarak kız futbolunun potansiyelini artırmak arzusundayız. Böylece, gelecekte uluslararası düzeyde yarışabilecek sporcuları kazanmak istiyoruz ve en büyük kazanımımızın da bu olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

MİREL DANİEL ALBON: BU ZAFERİ KAZANMAK İSTİYORUZ

Danimarka Teknik Direktörü Sorien Randa Boldt ise kendi ülkelerinde 6 derecede antrenman yaptıklarını hatırlatarak, "Biz burada sıcaklığa karşı mücadele edeceğiz. Oyunun kurallarına uyarak yarı finallere çıkabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Romanya Teknik Direktörü Mirel Daniel Albon da ilk kez böylesine büyük etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Burada eğlenmek istiyoruz. Buradan keyif almak istiyoruz. Çok genç bir takımımız var, ama ikinci turda biz Fransa'ya, İzlanda'ya karşı kazandık. Bu zaferi de kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Portekiz Teknik Direktörü Joe Paisana ise burada bulunmalarının tüm takımlar için büyük prestij olduğuna vurgu yaparak, "Bunun çok özel bir müsabaka olduğunu düşünüyoruz. Motivasyonumuz yüksek. Turnuvaya hazırız ve elimizden geleni yapacağız.

Umuyoruz ki bütün oyuncularımız maksimum bağlılıklarını gösterecek ve maksimum performanslarını sergileyecektir. Her maçın önemini tek tek algılıyoruz. Tek tek her maça önem veriyoruz. Kaliteli takım olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Toplantıda en fazla soru alan Portekiz Teknik Direktörü Joe Paisana, organizasyonda herkesin eşit olduğunu sözlerine ekleyerek, bazıları daha deneyimli olmasına rağmen herkese eşit şans tanıdığını belirtti.

(B) GRUBU TOPLANTISI

Yaklaşık yarım saat süren (A) Grubu toplantısının ardından (B) Grubu'nun teknik direktörler gazetecilerin karşısına geçti.

İngiltere Teknik Direktörü Maureen Marley, Türkiye'ye erken gelerek hava koşullarına uyum sağladıklarını ve ilk maça hazır olduklarını söyledi. Sırbistan Teknik Direktörü Milan Rastavac de ülkelerinde 6 haftalık bir çalışmada bazı kulüplerle hazırlık maçı yaptıklarını belirtti. İsveç Teknik Direktörü Calle Barrling ise yaptıkları kampların ardından eleme turlarına fazla hazırlanamadıklarından yakınarak, finallerde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. İspanya Teknik Direktörü Angel Vilda ise finallere katılan 8 takımın çok büyük hazırlık yaptıklarına dikkati çekerek, "Grubumuzdaki takımların hepsi zorlu. Centilmence bir turnuva geçirmek istiyoruz" dedi.