HAKEMLER: Mikhail Vilkov, Anton Kobzev (Rusya), Sascha Thielert, Marco Fritz (Almanya)

TÜRKİYE: Kemal Mert Özyiğit, Erhan Kartal, Sefa Başıbüyük, Taha Can Velioğlu, Eray Ataseven (Dk. 64 Recep Niyaz), Salih Uçan (Dk. 72 Hasan Türk), Hakan Çalhanoğlu, Berk İsmail Ünsal (Dk. 73 Kenan Karaman), Enver Cenk Şahin, Sinan Tekerci, Atakan Yigitoğlu.

DANİMARKA: Jakob Busk Jensen, Lucas Andersen (Dk. 76 Nicolaj Thomsen), Uffe Bech, Andreas Cornelius, Viktor Fischer (Dk. 45+2 Frederik Holst), Frederik Helstrup Jensen, Kasper Larsen, Frederik Moller (Dk. 32 Nicolai Brock-Madsen), Patrick Olsen, Mads Pedersen, Christoffer Remmer.

GOLLER: Dk. 33 Nicolai Brock-Madsen, Dk. 63 Patrick Olsen, Dk. 90+5 (Penaltıdan) Mads Pedersen (Danimarka), Hakan Çalhanoğlu (Türkiye).

SARI KARTLAR: Dk. 38 Frederik Moller, Dk. 49 Frederik Holst. Dk. 70 Patrick Olsen, Dk. 88 Andreas Cornelius (Danimarka), Dk 66 Salih Uçan, Dk. 70 Erhan Kartal, Dk. 76 Sefa Başıbüyük, Dk. 90+3 Kemal Mert Özyiğit (Türkiye).

TÜRKİYE U-19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5'nci grubunda oynadığı ikinci maçında ev sahibi Danimarka'ya 3-1 mağlup oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve Yunanistan maçından daha iyi bir futbol ortaya koyarak istekli bir oyun sergileyen milliler, ilk yarıda ele geçirdikleri fırsatları gole çeviremediler. Türk seyircisi ise, Genç Millilere maç boyunca desteğini esirgemedi. Danimarka'nın takım oyunu ve daha iyi organize olduğu karşılaşmada oyuna 32'nci dakikada giren Nicolai Brock Madsen, 33'ncü dakikada kalemizin önünde oluşan karambolde vurduğu şutla takımını 1-0 öne geçirdi. Devre bu sonuçla kapandı.

İkinci yarıda 63'ncü dakikada Patrick Olsen Danimarka'yı 2-0 öne geçirirken, seyirciler sahaya fişek atınca maç birkaç dakika durdu. Fişekleri sahadan Türk oyuncular topladı. 87'nci dakikada Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışından vurduğu çapraz şutla Türkiye'nin gölünü attı. 90+5'de kalecimiz Mert Kemal Özyiğit'in yaptığı penaltıyı Danimarka kaptanı Mads Pedersen gole çevirerek maçın sonucunu belirledi.

Maçtan sonra Feyyaz Uçar, "Türk futbolunun klasik sıkıntıları yine. Top yüzde 75 bizdeydi. Çok pozisyonumuz var. Gol atmakta zorlanıyoruz. Gelen top gol oluyor. Ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Bir takımın bu kadar iyi oynayarak 3-1 mağlup olması inanılacak gibi değil. Bu sorunu çözeceğiz. Goller kaçmayacak. Çocukların emeğine üzülüyorum. Yazık oldu. Bu maçı mutlaka kazanmamız gerekirdi. İki kontradan gol yedik, bir penaltı yaptık. Danimarka bizden daha rahat oynadı yakaladığı pozisyonlarda atıyorlar. Yanında adam varsa topu veriyor, biz daha çok ekstraya giriyoruz bu da bizi yoruyor" dedi. 

Hakan Çalhanoğlu, ilk yarı çok iyi oynadıklarını, ikinci yarı da aynı sistemi oynadıklarını, ancak şanslardan yararlanamadıklarını söyledi. Çalhanoğlu, seyircinin desteği ile Türkiye'de gibi oynamalarına rağmen bundan yararlanamadıklarını söyledi. Enver Cenk Şahin de iyi mücadele ettiklerini, oyunun hakkının 3-1 olmadığını belirterek, Danimarka'yı tebrik ettiğini söyledi. 

Maç sonunda bayraklarla sahaya inen iki seyirci ise yaka paça dışarı atıldı. Türkiye U-19 Milli Takımı, ilk maçında Yunanistan'a 3-0, ikinci maçta da Danimarka'ya 3-1 kaybederek gruptan çıkma şansını yitirdi. Milliler, Pazartesi günü grubundaki son maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne karşı prestij maçı oynayacak.



ÜT (OS/RT)