UEFA U-19 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin kura çekimi, Antalya WOW Topkapı Palace Hotel'de yapıldı. Otelin, Yavuz Sultan Selim Salonu'nda saat 13.00'de başlayan kura çekimine, turnuvaya ev sahipliği yapacak Türkiye'nin yanı sıra, finallere katılacak diğer ülkeler Portekiz, İsveç, Romanya, Sırbistan, İspanya, İngiltere ve Danimarka'nın temsilcileri katıldı.

Kura çekiminin açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve milli takımlar komitesi başkanı Selim Koray, "Bu Antalya'da gerçekleştireceğimiz ikinci turnuva olacak. Antalya futbol sever bir şehir. Bu etkinliğin 11'ncisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi. Futbolu genellikle erkeklerin oynadığının algılandığını aktaran Selim Koray, "Ancak bu spor dalına ilgi duymaya başlayan kadınların sayısı da artış göstermektedir. Bu organizasyon, refah, cinsiyetin, ırk etnik kökene bakılmaksızın kadınların da futboldaki yerini göstermeye yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan UEFA Kadın Futbolu Komitesi 3'üncü başkan vekili Sheila Begbie ise "Geçen yıl bu turnuvayı İtalya'da gerçekleştirdik. Güzel bir organizasyon oldu. Yarı finalleri birbirlerine çok yakın skorlarla tamamladılar. Gerçekten heyecan verici maçlar bizi bekliyor. TFF'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. 2 grupta 4'er takımın mücadele edeceği ve Türkiye'nin A Grubu'nda yer alacağı finallerin kura çekimi, turnuvanın tanıtım elçisi olan A milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı,  Sheila Begbie ile UEFA Kadın Futbolu ve Futsal Müsabakalar Direktörü Mikael Salzer tarafından gerçekleştirildi.

(A) Grubu'nda Sheila Begb'nin yaptığı kura çekiminde Türkiye'nin rakipleri Portekiz, Danimarka ve Romanya oldu. (B) Grubu'nun kura çekimini ise Abdullah Avcı gerçekleştirdi. Avcı'nın ilk olarak İspanya'nın çıkması üzerine, "Biz İspanya'nın futbolunu beğeniyoruz galiba" demesi, salonda gülüşmelere yol açtı. Abdullah Avcı daha sonra kurada Sırbistan, İngiltere ve İsveç'i çekti. 2-14 Temmuz'da düzenlenecek bu şampiyona ile Türkiye, Kadın Futbolu kategorisinde tarihinde ilk kez uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapacak.

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Avcı, Türkiye'de 4 büyüklerin kadın futbol takımlarının neden olmadığı şeklindeki sorusuna, "Türkiye'de kulüplerin alt yapıları yok ki, kadın takımları olsun" cevabını verdi.