Çek Cumhuriyeti'yle karşı karşıya gelen Hırvatistan taraftarlarının maç esnasında sahaya yabancı maddeler atması ve Türkiye taraftarlarının da İspanya maçının ardından meşale yakması nedeniyle UEFA her iki takıma da disiplin soruşturması açtığını duyurdu.


2 - 2 biten Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında bazı Hırvat taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle zor anlar yaşanmıştı. Maçın 86. dakikasında Hırvat taraftarların sahaya yanıcı maddeler atması ve kendi aralarında kavga çıkması üzerine oyun 4 dakika durmuştu.

Hırvatistan teknik direktörü Ante Cacic olayları başlatanlara tepkisini ‘'Bunlar taraftar değil, terörist'' sözleriyle dile getirmişti.

İspanya yenilgisinin ardından disiplin soruşturması

Öte yandan İspanya'ya 3-0 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Türkiye de taraftarların benzer davranışları nedeniyle disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya. UEFA'dan yapılan açıklamada taraftarların alınan yenilgi sonrası öfkelenerek sahaya yabancı madde atması, meşale yakması ve sahaya girme teşebbüsünde bulunması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi.

İspanya bu maç sonucuyla puanını 6'ya çıkartarak gruptan çıkmayı garantilerken henüz puanı bulunmayan Türkiye'nin durumu son maçların ardından belli olacak. Karşılaşmadan sonra açıklama yapan teknik direktör Fatih Terim grupta Çek Cumhuriyeti ile oynanacak maça ilişkin taraftarlara seslenerek ''Gruptaki son maçımızda da desteğinizi rica ediyorum'' diye konuştu.

dw, afp, SID / SÖ, BS