İzmir’e ilk şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nı getiren mavi-beyazlı ekip, 2005 yılından itibaren sahne aldığı Avrupa arenasında da yine hep ilklere imzasını attı. Tesisleşme, kurumsallaşma ve altyapıya verdiği önemle parmakla gösterilen Arkasspor, 2009’da Challenge Cup’ı müzesine götürüp, geçen sezon aynı kupada final oynamasının ardından Şampiyonlar Ligi’nde önce ilk altıya, sonra Final Four’a kalarak, “İşte İzmir’in aslanları” dedirtti.

İzmir’de 2009’da oynadığı Challenge Cup finalinde Polonya ekibi Jastrzebski karşısında iki kez yenik duruma düşmesine rağmen 3-2 yenerek kupayı havaya kaldıran Arkas, geçen yıl da çeyrek finalde Rus Fakel’i 2-0’dan maçı çevirip altın sette eledi. Rus Lokomotiv’e de aynı tarifeyi uygulayan İzmir temsilcisi, tarihinde ikinci kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl 10 maçta 8 galibiyet aldı. Mavi beyazlı ekip; PGE Skra, Trentino ve Zenit’in katılacağı 17-18 Mart’taki Final-Four’da yine destan yazmaya çalışacak. Arkas’ı Avrupa’daki önemli maçlarda hiç yalnız bırakmayan Federasyon Başkanı Ünal Karabıyık, “Yaşattığı ilklerle bizi gururlandıran Arkas, finallerden de dereceyle dönecektir. İzlediğim hiçbir maçta yenilmediler. Finallere de gideceğim” dedi.

YENİ RAKİP SKRA

Arkas, Şampiyonlar Ligi Final-Four ilk maçında ev sahibi Polonya’nın PGE Skra Belchatow takımıyla eşleşti. Mavi beyazlı ekip, Polonya’nın Lodz kentindeki organizasyonda ilk sınavını 17 Mart’ta verecek. 1957 yılında kurulan, Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü finallere ev sahipliği yaptığı 2008 ve 2010’da üçüncülüğü elde eden PGE Skra’nın kadrosunda 2009 Avrupa Şampiyonu Polonya Milli Takımı’nda da forma giyen birçok voleybolcu var. PGE Skra, F Grubu’nu ikinci tamamladıktan sonra final organizasyonunu alıp başka maç yapmadı. Erken final olarak nitelenen diğer eşleşmede ise son 3 yılın Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu İtalyan Trentino Planet ile 2008’de şampiyon olup geçen sezon finalde rakibine geçilen Rus Zenit Kazan karşılaşacak. Üçüncülük ve final maçları 18 Mart’ta oynanacak.

SEYİRCİ ATEŞLEDİ

Türk spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran Arkas’ın, Lokomotiv Novosibirsk zaferinde İzmirli voleybolseverler önemli rol oynadı. Erkekler voleybolda 2005’te milli takımlar, 2009’da ise Arkas’la kulüpler düzeyinde ilk kupaları kazandığımız uğurlu Karşıyaka Arena’yı dolduran İzmirliler, maç boyunca hiç susmadı. Arkas ilk maçı 3-0 kaybetmesine, setlerde 2-0 geriye düşmesine rağmen anonslarıyla rakibi çıldırtan Hakan Doğanay’ın ateşlediği yaklaşık 4 bin taraftar, yeşil kırmızı renklere sahip rakibe salonu cehenneme çevirdi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun resmi internet sitesi Arkas’ın başarısı ve ateşli seyirciden bahseden haberinde, “Arkas’ın efsanevi galibiyeti Türkiye’yi Avrupa’da ilk dörde taşıdı” denildi. Site, altın set hariç 38 sayı üreterek yıldızlaşan Kolombiyalı Agamez’den de övgüyle bahsetti.

FAZIL DEMİRCİ'YE ÇİFTE HEDİYE

Arkas’a 2003’ten beri hizmet veren ve maç günü 51. yaşını kutlayan Yardımcı Antrenör Fazıl Demirci de çifte sevinç yaşadı. Mavi-beyazlılar Final-Four vizesini maçtan sonra Mikasa’da kutladı. Arkas’ı Avrupa’nın söz sahibi takımlarından biri haline getiren Başkan Lucien Arkas, “Pes etmek yok. Bu sporda inanarak nelerin başarılabileceğini kanıtladık” dedi.


EK(KB/Aİ)