Uğur CAN / İSTANBUL, -


A Milli Futbol Takımı, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında Danimarka ile 1 - 1 berabere kaldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan hazırlık karşılaşmasında Milli Takımımızın golününü 69. dakikada Mevlüt kaydederken, konuk ekip Danimarka'nın golünü 65. dakikada penaltı atışından Bendtner kaydetti.

MİLLİ TAKIM'IN EFSANELERİ ONURLANDIRILDI

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takımımızın 89 yıllık tarihine 500. karşılaşma olarak geçen Danimarka özel maçının öncesinde, geçmişte A Milli Takım'da görev alarak büyük katkılar sağlamış futbol adamlarını plaketle onurlandırdı.

A Milli Takımımızın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan tarihi karşılaşması öncesinde, 4 ayrı kategoride futbol adamlarına, verdikleri hizmetler dolayısıyla törenle plaketleri takdim edildi.

Binlerce sporseverin alkışlarla tanıklık ettiği plaket merasiminde, ilk olarak 50'nin üzerinde forma giyen eski milli futbolcular Fatih Terim, Rüştü Reçber, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Recep Çetin, Servet Çetin, Ahmet Oğuz Çetin, Ogün Temizkanoğlu ve Fehmi Alpay Özalan'a plaketleri TFF Başkan Vekilleri Ufuk Özerten ve Servet Yardımcı ile Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Fethi Heper tarafından takdim edildi.

Milli Takım'da en iyi dereceye ulaşmış isimler kategorisinde plaketler de sahiplerini buldu. Fatih Terim en çok görev yapan teknik direktör; Rüştü Reçber en çok milli takım forması giyen oyuncu; Hakan Şükür Milli Takım'da en çok gol atan oyuncu plaketini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı.

Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımımızla tarihi başarılara imza atan Teknik Direktör Fatih Terim'e üçüncü plaketini de sundu.

Merasimin son bölümünde ise Milli Takım tarihinde iz bırakan Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis ve Turgay Şeren'in plaketleri verildi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fethi Heper tarafından takdim edilen plaketleri, Turgay Şeren, Lefter Küçükandonyadis'in adına torunu Özlem Katmer ve Metin Oktay adına oğlu Rıfat Pala aldı.

Plaket merasiminin ardından başarılı sanatçı Hadise, mini konser verdi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, konser sonrasında Hadise'ye bir plaketle teşekkür etti.

Karşılaşmanın hakemlerine ve takım kaptanlarına 500. maç plaketi ise, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ve TFF Genel Sekreteri Emre Alkin tarafından verildi.


UC (FG) (FOTOĞRAF)