Şampiyonaya Türkiye, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Japonya, Lübnan, Meksika, Fas, Hollanda, Portekiz, Rusya, Slovakya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere'den 77'si erkek, 45'i kadın toplam 122 amatör golfçü katıldı. Türkiye'den 19 sporcunun katıldığı şampiyonanın 4 faklı sahada yapılacağı, ilk iki turun Antalya Golf Kulübü'nde diğer iki turun da Cornelia Golf Kulübü'nde oynanacağı bildirildi. Kadın sporcular ise birinci ve üçüncü turu Gloria Golf Kulübü sahalarından New Course'ta, diğer iki turu da Old Course'ta oynayacak.

Şampiyonada her iki kategoride de günde 18 çukur olmak üzere 4 gün toplam 72 çukur oynanacak. 3'üncü günün sonunda oluşacak sıralamada ilk 60 erkek ve ilk 60 kadın oyuncu son 18 çukurda oynama hakkını elde edecek.

HEDEFİMİZ AVRUPA TURNUVALARINA KATILMAK

Türkiye Golf Milli Takımnın İskoç antrenörü Spencer Henderson, "Bu tür turnuvalar amatör sporcular için çok önemli. Burada yarışarak kendilerini geliştiriyorlar. Hedefimiz 10 yıl sonra Avrupa'daki profesyonel turnuvalarda Türk golfçülerini yarıştırmak. Ekim ayında Türkiye'nin ev sahipliğinde Belek'te düzenlenecek Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nda milli takım olarak en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz" dedi.

Şampiyona, 3 Haziran'da sona erecek.