Kendi sahasındaki ilk maçta Saint Johnstone takımını 2-0 yenen Eskişehirspor, yarın akşam İskoçya'da turu geçmek için mücadele edecek. Kırmızı siyahlı takımın futbolcuları, Kulüp Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Ersun Yanal ile kulüp yöneticileri ile teknik kadro sabah saatlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'na geldi. Eskişehirspor kafilesiyle birlikte özel uçağa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, eski vali Kadir Çalışıcı ile basın mensupları da bindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, havaalanında İskoçya'ya Saint Johnstone takımını yenmek için gittiklerini söyledi.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal da, ilk maçta aldıkları 2-0'lık galibiyetin kendilerine avantaj sağladığını belirtti. Ünal şunları kaydetti:

"İskoçya'ya 2-0 gibi net bir skorla gidiyoruz. 37 yıldır bir UEFA özlemi, Avrupa özlemi var. Geçen sezon tribünlerimiz 'Avrupa Aşkına' diye yıkıldı. Avrupa'yı çok arzu ettik. Rabbim bir şekilde nasip etti. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Başaracak kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Futbolculara ve teknik heyete güveniyorum. İnşallah tur atlayan taraf olacağız. Bundan sonra da Marsilya'yı misafir edeceğiz."

Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün ise "37 yıl aradan sonra gelen bu başarı hepimizi heyecanlandırdı. İskoçya'ya avantajlı bir skor ile gitmek istiyorduk. İlk karşılaşmada aldığımız 2-0'lık galibiyetle bunu başardık. Tur atladığımız taktirde karşmıza çıkacak olan Marsilya, Fransa'nın güçlü takımlarından birisi. Bundan sonra çıkacak her takım ülkesinin güçlü takımı olacak. Önemli olan bizim hiçbir olumsuzluğa bakmadan yolumuza devam etmemizdir. Ben diğer takımları da eleyeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

BATUHAN YOK

Zafer Tüzün, bir soru üzerine Batuhan Karadeniz'in teknik kadronun tasarrufu doğrultusunda kadroda yer almadığını belirtti. Tüzün, Batuhan'ın teknik direktör Ersun Yanal ile tartıştığı yolundaki soru üzerine kendisinin olayın meydana geldiği sırada şehir dışında olduğunu belirterek "O yaşanan bir tartışma değil. Bizim Batuhan'a antrenmana gelme ya da kadro dışısın diye bir söylemimiz olmadı. Belirtildiği gibi bir tartışma olmamıştır. Kadroda yer almaması teknik direktörümüzün tercihidir. Ama Batuhan bizim futbolcumuz" dedi.

Toplu fotoğrafa girmek istemeyen ve "Beni değil futbolcuları çekin" diyen teknik direktör Ersun Yanal ise Batuhan ile ile ilgili medya mensuplarının soru sormasına fırsat vermeden içeri geçti. 

Sakatlığı süren Sezgin ve kadroya alınmayan Batuhan'ın dışında eksik futbolcusu bulunmayan Eskişehirspor'un Saint Johnstone maçına muhtemelen şu 11'le çıkması bekleniyor:

Buffin - Veysel , Servet , Diego, Dede -Erkan, Hürriyet , Alper, Malecki - Burhan, Kamara