Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Mersin'de her kesimin spor yapmasını ve yapılan spor branşı sayısının artmasını önemsiyoruz. Mersin'de 45 bine yakın lisanslı sporcu sayımız var. Ama biz 100 bin hedefliyoruz. Bu hedefimiz gerçekleştiğinde Türkiye'de ilk 3'e gireceğiz. Mersin'in artık spor altyapısı, kültürünü ve alışkanlığını kazandığını düşünüyoruz. 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan o muazzam tesisler, Avrupa Atletizm Şampiyonasında Nevin, Burcu ve Tuğçe'nin başarıları ile ilimizin futbol, basketbol ve hentbol gibi branşlarda süper ligde başarılı temsil edilmesi Mersin'in bir spor kenti olma yolunda attığı önemli adımlardan sadece bir kaçıdır. Spor yazarlarımız da kamuoyuna bu başarıları yansıtarak ve aktararak ilimizin spor başarısında önemli katkılar sunmaktadırlar. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

TSYD Adana Şube Başkan vekili Ali Adalıoğlu ise Vali Güzeloğlu'na dernek olarak genel kurul yaptıklarını ve yeni yönetim olarak bir nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, "Sayın Valimiz ilimizde görev yaptığı süre içerisinde gerçekten spor adına çok önemli katkılar yaptı. Yeni yönetim olarak kendileriyle tanışma ziyareti gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Akdeniz Oyunları ile Mersin gerçekten tam bir spor kenti oluyor" diye konuştu.

Ziyarette TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Vali Güzeloğlu'na sporun gelişimine verdiği katkılardan dolayı bir de teşekkür plaketi takdim etti.