SADECE 9 PUAN KAZANABİLDİ

Bu yılki Avrupa macerasına 2 Benfica maçıyla başlayan Trabzonspor, daha sonra sırasıyla Athletic Bilbao, İnter, Lille, CSKA Moskova ve PSV Einhdhoven takımlarıyla toplam 9 Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçına çıktı. Şampiyonlar Ligi maçlarında başarılı sonuçlar almasına rağmen grubunda 3'üncü sırada kalarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Trabzonspor, PSV Eindhoven'la oynadığı 2 maçta da yenilerek bu sezonki Avrupa müsabakalarına nokta koydu.

SADECE 2 GALİBİYET

Avrupa dönüşünde oynadığı maçlarda sadece Eskişehirspor’u 2–0, Kayserispor’u 2–1’lik skorlarla yenen Trabzonspor, bu dönemde Manisaspor ve Bursaspor'la 1–1, Kayserispor'la 3–3 berabere kaldı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş’a 1–0, Galatasaray’a 3–0, Mersin İdmanyurdu'na ise 3 – 2 yenildi.

Böylece 9 maçlık periyotta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Trabzonspor, 27 puanlık seride 18 puan kaybederek sadece 9 puan kazanabildi. Trabzonspor, aynı zamanda lider Galatasaray'ın da tam 17 puan gerisine düştü.

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Avrupa’dan döndükten sonra kaybettikleri puanları değerlendirirken, "Bunların yarısını alsak yerimiz garantiydi ve şampiyonluk yarışına devam edecektik. Oldukça puan kaybımız oldu ve bunun sonucunda da irtifa kaybettik" dedi.

GÜNEŞ’TEN SAVUNMA ELEŞTİRİSİ

Takımının son 5 resmi maçta kalesinde tam 12 gol görmesi, Şenol Güneş’i sıkıntıya soktu. Her golde oyuncularının ceza sahasında sayısal olarak üstün olmasına rağmen topu kalelerinde gördüklerini belirten Şenol Güneş, takım savunmasını eleştirirken şunları söyledi:

"Rakibe göre sayısal olarak üstün olduğumuz pozisyonlarda gol yememiz, maalesef üst seviyede bir takıma yakışmayan bir durum. Bunları çözemedik. Üst üste moralsizlikler de bunda etki yapmış olabilir. Çünkü hamleleri yaparken inançlı ve coşkulu yapamadığımızı görüyorum. Var olduğumuz yerde yediğimiz goller, bize pahalıya mal oldu."

"HERKES MEVKİSİNDE BAŞARILI OLSA"

Savunmada oynayan Giray–Mustafa Yumlu ikilisinden istenilen verimi alınamadığı için sakatlığı süren Cech veya Celustka’nın stopere çekilmesine sıcak bakmayan Şenol Güneş, takım içindeki rotasyonla ilgili olarak şöyle dedi:

"Maçlara baktığımız zaman, şu oynadı, bu oynadı olayından çok aynı oyuncunun maç içinde dalgalanma geçirdiğini de görüyoruz. Oyun başında kötü oynayan bir oyuncu sonra iyi oynayabiliyor. Ya da tam tersi oluyor. Yorgunluğa bağlayacağım bu durumu ama ikinci yarıda temposunu artıran bir oyuncunun nesini değerlendireceğim? Bu baha göre mevkisiyle ilgili bir durum da değil. Önemli olan oyuncunun nesi varsa ortaya koyması ve bütün teknik, fizik ve taktik anlayışını sahaya yansıtması. O yüzden mevki değişikliğinden çok oyuncuların kendi mevkilerinde varyasyonlu oynaması gerek. Örnek olarak son maçta Cech ikinci yarıda etkili oldu ama bu tip maçlarda hücuma daha fazla destek vermesi gerekirdi. Oyuncu kendi pozisyonunda üst düzey verimini gösterirse zaten bir sorun kalmaz. Takım içindeki bu tip değişikliklere de ihtiyaç duyulmaz."

BURAK’SIZ TRABZONSPOR 1 KEZ KAZANDI

Mersin İdmanyurdu karşısında cezası nedeniyle forma giyemeyen Burak Yılmaz’ın oynamadığı maçlarında Trabzonspor 3'üncü mağlubiyetini aldı. Bordo mavililer, Burak Yılmaz’ın forma giymediği maçlarda sadece deplasmanda Gaziantepspor’e karşı 1–0 galip gelirken İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1- 0, Gençlerbirliği’ne 2–1 ve Mersin İdmanyurdu’na 3–2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Burak’ın yokluğunda Trabzonspor’un mağlup olduğu 3 maçın da Avni Aker’de oynanması dikkat çekti.

İZİN YAPTILAR

Şenol Güneş, Avrupa Ligi ve Süper Lig maçları nedeniyle uzun süredir 3 günde bir maç oynayan futbolcularına bir gün izin verdi. Bordo mavililer Beşiktaş maçı hazırlıklarına yarın 18.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılacak antrenmanla başlayacak.

TRABZONSPOR ACI VERİYOR

Trabzon’daki yerel gazeteler, Mersin İdmanyurdu karşısında alınan 3–2’lik mağlubiyete sayfalarında geniş yer verdiler. Karadeniz, "Trabzon acı veriyor", Kuzey Ekspres, "61 TS 1967 Sağa Çek", İlkhaber, "Dost acı söyledi", Günebakış ise, "Evlat acısı gibi yenilgi. Çile Trabzon Çile" başlıklarıyla Mersin İdmanyurdu maçını okuyucularına duyurdu.