Gençlerbirliği’nden Yasin ve Soner, Leicester City’den Sol Bamba ve Bucaspor’dan Emre Güral’ın dışında geçen sezonu sakat geçiren oyuncuları Vittek ve Barış Özbek’e de ‘yeni transfer’ gözüyle bakan Şenol Güneş'in kondisyon ve taktik antrenmanlarında tempo arttırdığı dikkati çekti.

Antrenmanları iki bölüme ayırıp ilk bölümde kondisyon ve çabukluk çalışmaları yaptıran Güneş, son 1 saatte ise oyuncularına yeni sezonda uygulayacağı taktiği oyuncularına aktarmaya başladı.

İYİ VE BOL PAS

Tecrübeli çalıştırıcı, taktik antrenmanlardaki çift kalelerde sık sık oyunu durdurarak futbolcularına istediklerini anlatıyor. Şenol Güneş, bordo mavili futbolcularına, "Acele etmeyin, tek top oynayın, görerek pas atın. Top size gelmeden kafanızdaki hamleyi planlayın. Top ayağınıza ulaştığında ne yapacağınızı biliyor olmanız gerek. Pas yaparak çıkın. Atağın ters kanadındaki oyuncu da mutlaka kaleye yaklaşsın. Hücumda pas alternatifi oluşturun. Mümkün olduğunca fazla adamla kaleye yaklaşın. Böylece rakip üzerinde baskı hisseder ve hata yapar" diyor.

DEFANSA UYARI

Şenol Güneş, defans bloğunda oynayan Mustafa, Giray ve Bamba’yı da, "Top takıma geçince hemen çıkın. Orta sahaya kadar çıkın ve oyuna girin. Dönen topu önde karşılayın" diye uyarıyor.

SABAHTAN BERİ ÇALIŞIYORUZ AMA

Özellikle hücuma çıkarken yapılan pas hatalarına çok sinirlenen Şenol Güneş’in, "İyi pas verin. Sabahtan beri iyi pas yapalım diye çalışıyoruz. İyi pas yapamazsanız nasıl oynayacağız, nasıl sonuca gideceğiz? Topu bu kadar kolay kaybetmeyin. İsteğinizin yüksek olması iyi pas yapamadığınız takdirde bir fayda sağlamaz" sözleriyle futbolcularının dikkatini çekiyor.

AVRUPA SEFERİ YARIN

Yeni sezon hazırlıklarını 1 Temmuz’dan bu yana Trabzon’da sürdüren bordo mavili takım, yurtdışı kampının ikinci bölümü için yarın Hollanda’ya gidecek. Kafilyede yer alan futbolcuların büyük bölümü yarın 09.30’da Trabzon’dan İstanbul’a gidecek. Teknik direktör Şenol Güneş ve bazı futbolcuların İstanbul’da katılacağı kafile saat 15.00’te de THY uçağı ile Almanya’nın Düsseldorf kentine hareket edecek.

Düsseldorf’tan otobüsle Hollanda’nın Venlo kentine bağlı Tegelen kasabasına geçecek olan bordo mavililer, 14 Temmuz’a kadar Bilderberg Chateau Holtmühle'de, 15 - 22 Temmuz tarihleri arasında da Vaals kasabasındaki Bilderberg Kasteel Otel’de hazırlıklarını sürdürecek.

İLK 2 MAÇ SEYİRCİSİZ

Hollanda’daki kampta 4 hazırlık maçı yapacak olan bordo mavililerin ilk iki maçı Almanya’da oynanacağı için seyircisiz olacak. Alman Futbol Federasyonu’nun Türk takımlarına seyircilerin çıkardığı olaylar nedeniyle maç yapma yasağı getirmesinin ardından bu ülkedeki hazırlık maçları tehlikeye giren Trabzonspor, ‘seyircisiz oynama’ formülüyle Alman yetkilileri ikna etti. Buna göre 11 Temmuz Çarşamba günü KFC Uerdingen ve 13 Temmuz Cuma günü Willem II takımlarıyla Almanya’nın Krefeld kentinde oynanacak olan maçlara seyirci alınmayacak.

Trabzonspor yurtdışı kampının diğer hazırlık maçlarını ise 18 Temmuz Çarşamba günü FC Zwolle ile Hollanda’nın Sittard, 21 Temmuz Cumartdesi günü de Standart Liege ile yine Hollanda’nın Saint kentlerinde oynayacak.

BROZEK TRABZON’DA

Takımdan gönderilmesine karar verilen Pawel Brozek, Trabzon’a döndü. Avrupa Şampiyonası’nda Polonya milli takımının kadrosunda bulunan ancak hem fazla süre alamayan hem de takımının ilk turda elenmesiyle kendini gösterme şansını kaçıran Pawel Brozek, hiçbir takımndan teklif alamayınca Trabzon’a döndü. Şenol Güneş’in kampa götürmeyeceği öğrenilen Polonyalı oyuncunun çalışmalarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürdüreceği bildirildi.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)